Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Αδυνάτισμα: Πώς θα μειώσετε τις μερίδες φαγητού
  Ο τρόπος για σίγουρο αδυνάτισμα, δεν είναι μόνο οι σαλάτες και τα φρούτα. Πρέπει να μειώσουμε και τις μερίδες μας. Ακόμα κι αν πρόκειται για υγεινές τροφές. Πώς όμως θα γίνει αυτό;
  Το να ελέγχετε τις μερίδες φαγητού που καταναλώνετε σας βοηθά να τρώτε όσο πραγματικά έχετε ανάγκη κι όχι γιατί πρέπει να αδειάσετε το πιάτο σας με ότι αυτό συνεπάγεται για το βάρος αλλά και το πεπτικό σας σύστημα.
  Πώς επηρεάζουν οι μεγάλες μερίδες την υγεία;
  Η κατανάλωση μεγάλων μερίδων συχνά συνδέεται με το υπέρβαρο και την παχυσαρκία, ενώ μακροπρόθεσμα συμβάλλει σημαντικά στην εμφάνιση υπέρτασης, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, μυοσκελετικών και καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων.
  Αν επομένως οι μερίδες σας είναι μεγαλύτερες απ΄αυτές που πρέπει, τότε ίσως χρειαστεί να εκπαιδεύσετε εκ νέου τον εγκέφαλό μας -σταδιακά – ώστε να προσαρμοστείτε στις κανονικές.
  Μυστικά για μικρότερες μερίδες
  Χρησιμοποιήστε μικρότερο πιάτο
  Μια μερίδα κανονικού μεγέθους θα φαίνεται μικρή σε ένα μεγαλύτερο πιάτο, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ότι δεν είναι αρκετό το φαγητό. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα μικρότερο πιάτο αποφεύγοντας την υπερφόρτωση.
  Μη διπλασιάζετε τους υδατάνθρακες
  Εάν έχετε ήδη αμυλούχους υδατάνθρακες στο γεύμα σας, αποφύγετε το ψωμί ή τα κριτσίνια. Διαφορετικά, μειώστε την ποσότητα υδατανθράκων.
  Να είστε επιλεκτικοί με τα σνακ
  Ολοκληρώστε το γεύμα σας με φρούτα και όχι με κέικ σοκολάτας. Ένα μήλο θα σας βοηθήσει να χορτάσετε περισσότερα από μερικά κομμάτια σοκολάτας χωρίς να σας επιβαρύνει με θερμίδες.
  Μη «σκουπίζετε» το πιάτο
  Αποφύγετε τον πειρασμό να «καθαρίσετε» το πιάτο του παιδιού και το δικό σας απλά για να μην πετάξετε το φαγητό. Η σπατάλη φαγητού σίγουρα δεν είναι καλή, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε τις μερίδες όλων των άλλων. Προσπαθήστε να μαγειρεύετε την ποσότητα που πιστεύετε ότι θα καταναλωθεί και δεν θα περισσέψει.
  Κανόνας 20 λεπτών
  Πιστεύετε ότι δεν έχετε χορτάσει; Περιμένετε περίπου 20 λεπτά πριν ξεκινήσετε να τρώτε ό,τι επέμεινε. Συνήθως χρειάζεται λίγος χρόνος για να νιώσετε χορτάτοι…
  Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων
  Το μέγεθος των μερίδων είναι ένας οδηγός που σας βοηθά να καταλάβετε πόσες θερμίδες και θρεπτικά συστατικά – καθώς και πόσο λίπος, ζάχαρη και αλάτι – περιέχονται στη συγκεκριμένη ποσότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις το συνιστώμενο μέγεθος της μερίδας θα είναι πολύ μικρότερο από όσο συνηθίζετε να καταναλώνετε.
  Καθιερώστε τρία γεύματα την ημέρα
  Θέστε ως στόχο την κατανάλωση τριών κυρίως γευμάτων και δύο υγιεινών σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η παράλειψη ενός γεύματος μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση μεγάλης μερίδας στο επόμενο γεύμα.
  Πηγή: bhf.org.uk
     Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK