Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Social Media Γυναίκες: Τι κρύβεται πίσω από την τάση να δημοσιεύουν φωτογραφίες χωρίς μακιγιάζ;

  Social Media Γυναίκες: Καθώς περισσότερες ηλικιωμένες γυναίκες αρχίζουν να αγκαλιάζουν τη φυσική τους εμφάνιση, η ανάρτηση selfies με μακιγιάζ μπορεί να είναι ενθαρρυντική. Τι κοινό έχουν η Michelle Pfeiffer, η Tyra Banks, η Jennifer Aniston, η Jennifer Lopez και η Helen Mirren; Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν βλάπτουν μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβείς για τις γυναίκες καθώς γερνούν, έτσι αυτές οι γυναίκες αντεπιτίθενται με selfies μακιγιάζ για να αγκαλιάσουν την ηλικία τους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Wall Street Journal.

  «Επίσης, βομβαρδιζόμαστε από εικόνες στα τηλέφωνά μας όλη την ώρα—αυτό πριν από πέντε χρόνια, πριν από 10 χρόνια», σημειώνει η ψυχίατρος της Νέας Υόρκης Δρ. Samantha Boardman, «…είναι μια υπενθύμιση του χρόνου και του τρόπου με τον οποίο κάνουμε να μοιάζουμε διαφορετικές.”

  Είπε ότι θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στο πώς επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν, επειδή κάνουν τις ηλικιωμένες γυναίκες να αισθάνονται τόσο άσχημα όσο οι έφηβες, ειδικά όταν η εμφάνιση μιας γυναίκας δεν ταιριάζει με το πώς νιώθει.

  «Έχω λαχτάρα να δω αληθινά πρόσωπα της ηλικίας μου, επομένως δεν νιώθω τόσο μόνη όταν γερνάω», ​​είπε το μοντέλο Paulina Porizkova, η οποία είναι 56 ετών.

  Η μέση ηλικία είναι συχνά μια περίοδος υψηλού άγχους για τις γυναίκες, επειδή πολλές προσπαθούν να ισορροπήσουν τις σταδιοδρομίες, να μεγαλώσουν παιδιά και επίσης να φροντίσουν τους ηλικιωμένους γονείς, σύμφωνα με το Journal.

  Καθώς περισσότερες ηλικιωμένες γυναίκες αρχίζουν να αγκαλιάζουν τη φυσική τους εμφάνιση, η ανάρτηση selfies με μακιγιάζ μπορεί να είναι ενθαρρυντική. «Είναι ικανοποιητικό να νιώθεις συνδεδεμένος και όχι τόσο μόνος στο πώς φαίνεσαι, οπότε νομίζω ότι υπάρχει μια γενναιοδωρία σε αυτό όταν είναι αυθεντικό», είπε ο Boardman. Προειδοποίησε ότι η φυσική εμφάνιση μπορεί να σκηνοθετείται κατά καιρούς με προϊόντα, θεραπείες και ενέσιμα που συμβάλλουν σε αυτό το βλέμμα, οπότε όταν μερικές φορές διασημότητες δημοσιεύουν το “φυσικό” hashtag, μπορεί να υποστηρίζεται από δαχτυλίδια, μυστικό μακιγιάζ και ακόμη και ένα φίλτρο, ανά χαρτί.

  «Συχνά βρισκόμαστε στο μπαράζ με εικόνες που δεν γνωρίζουμε καν ότι έχουν αγγιχθεί», είπε στην εφημερίδα η ψυχίατρος και δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, Δρ. Amy Wechsler. Ορισμένες φίρμες ομορφιάς, όπως η Milk, η Dove και η Olay, υποστηρίζουν αυτήν την τάση, χρησιμοποιώντας πραγματικές φωτογραφίες που δεν έχουν ρετουσαριστεί σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών για να αναδείξουν την ομορφιά των γυναικών στο στάδιο της ζωής τους. Ωστόσο, οι selfies χωρίς μακιγιάζ δεν είναι η μόνη θεραπεία που χρησιμοποιούν οι μεσήλικες γυναίκες για να φροντίσουν την ψυχική τους υγεία – πολλές καταφεύγουν σε αντικαταθλιπτικά, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

  Η Tyra Banks θυμήθηκε μια φορά που κρατούσε το φόρεμά της μαζί ενώ γύριζε το «Dancing with the Stars». Ωστόσο, ορισμένοι γιατροί ανησυχούν ότι τα αντικαταθλιπτικά συνταγογραφούνται υπερβολικά για συμπτώματα που μπορεί στην πραγματικότητα να αποδοθούν στην εμμηνόπαυση, η μέση ηλικία της οποίας στις ΗΠΑ είναι τα 51, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ειδήσεων. Περίπου μία στις πέντε γυναίκες ηλικίας 40-59 ετών και εκτιμάται ότι μία στις τέσσερις γυναίκες ηλικίας 60 ετών και άνω χρησιμοποίησαν αντικαταθλιπτικά τις τελευταίες 30 ημέρες από το 2015 έως το 2018, σε σύγκριση με μία στις 10 για γυναίκες ηλικίας 18-39 ετών, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας.

  Γενικά, οι γυναίκες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για κατάθλιψη από τους άνδρες, αλλά ο κίνδυνος κατάθλιψης είναι υψηλότερος μέχρι την εμμηνόπαυση και αμέσως μετά. Ωστόσο, μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσουμε τη βασική αιτία των περιεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, επειδή η ανισορροπία των ορμονών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ευθύνονται για τυπικά συμπτώματα, όπως εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις, μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεση μιας γυναίκας.

  Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις είναι η ορμονοθεραπεία είτε με οιστρογόνα είτε σε συνδυασμό με προγεσταγόνο, σύμφωνα με την North American Menopause Society και το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Ωστόσο, οι γυναίκες αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες, καθώς πολλές «… φοβούνται τόσο πολύ να συνταγογραφήσουν ορμόνες», δήλωσε η Δρ Stephanie Faubion, ιατρική διευθύντρια της North American Menopause Society και διευθύντρια της Mayo Clinic Women’s Health.

  Έτσι τώρα οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν αντικαταθλιπτικά που θα στοχεύουν στα συμπτώματα της κατάθλιψης που σχετίζεται με την απόσυρση οιστρογόνων χωρίς τις παρενέργειες της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης, σύμφωνα με τον Δρ Peter Schmidt, επικεφαλής του κλάδου Συμπεριφορικής Ενδοκρινολογίας στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του προγράμματος Ενδομυϊκής Έρευνας .

  “Ενώ κοιτάζω με απορία και δέος τις γυναίκες που γερνούν προς τα πίσω, θα ήθελα λίγη περισσότερη επιλογή στην αναπαράσταση της ηλικίας. Έτσι ελπίζω να προσφέρω λίγη από αυτή για τις γυναίκες που αισθάνονται σαν εμένα, γιατί σε αυτή την ηλικία έρχεται η αληθινή ομορφιά και ο χαρακτήρας κάποιου και πρέπει να γιορτάζεται, όχι να διαγράφεται», είπε η Πορίζκοβα.

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK