Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  «Silk» – Έκθεση στο Museo Salvatore Ferragamo στη Φλωρεντία

  O πολυτελής ιταλικός οίκος μόδας Salvatore Ferragamo διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Silk», η οποία εξερευνά τη δημιουργική διαδικασία και τη σημασία του μεταξιού στις συλλογές του.

  Για την έκθεση στο Museo Salvatore Ferragamo στη Φλωρεντία, έγινε αναζήτηση στα αρχεία του οίκου με στόχο την ανάδειξη της σύνθετης τεχνικής των μεταξοτυπιών που χρησιμοποιούνται για τα μαντήλια και τα φουλάρια του Ferragamo.

  Οι χρήστες μπορούν με εικονική περιήγηση στο Μουσείο να εξερευνήσουν τις χρήσεις του μεταξιού που χρονολογούνται από την αρχαιότητα και τον Δρόμο του Μεταξιού και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

  Το Μουσείο φιλοξενεί επίσης μια εγκατάσταση από δύο σύγχρονους Κινέζους καλλιτέχνες, τους Sun Yuan και Peng Yu, με τίτλο «Were creatures born celestial?» (Τα πλάσματα γεννήθηκαν ουράνια;) με θέμα την προώθηση ενός διαλόγου μεταξύ τέχνης, μόδας και πολιτιστικών συναλλαγών.

  Ο ιδρυτής της εταιρείας Σαλβατόρε Φεραγκάμο είχε όραμα να μετατρέψει την παγκοσμίως διάσημη μάρκα του σε ετικέτα μόδας για συνολικές εμφανίσεις. Αυτό το όνειρο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου για την έκθεση, έγινε πραγματικότητα τη δεκαετία του 1970 χάρη με μια από τις κόρες του, τη Φουλβία, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή μεταξωτών αξεσουάρ.

  Τα μεταξωτά μαντήλια έγιναν συνώνυμα με την κληρονομιά και την ταυτότητα του brand Salvatore Ferragamo. Η μαγεία του μεταξιού εισήλθε στον κόσμο του οίκου και έγινε ένα αναγνωρίσιμο σύμβολό του χάρη στα θέματα στις μεταξυτυπίες, εμπνευσμένα από τη φύση και τα ζώα, εξωτικά τοπία, ζούγκλες και σαβάνες.

  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Απριλίου και η εικονική περιήγηση γίνεται στα αγγλικά ή στα ιταλικά.

  Ντοκιμαντέρ με θέμα την έκθεση «Silk» θα αρχίσει να προβάλλεται στο κανάλι Sky Arte στις 29 Απριλίου.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK