Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Foreign Policy: To ΝΑΤΟ θα καλέσει τα 32 κράτη να δημιουργήσουν εθνικό σχέδιο άμυνας σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης

  Το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσινγκτον θα απευθύνει έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη της Συμμαχίας να δημιουργήσουν σχέδια εθνικής άμυνας σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης αναφέρει σε δημοσίευμά του το  Foreign Policy.

  «Θα προωθήσουμε την ιδέα στην Ουάσινγκτον ότι όλοι οι σύμμαχοι θα πρέπει να δεσμευτούν να έχουν κάποιου είδους εθνικό σχέδιο που θα συγκεντρώνει τόσο τον στρατιωτικό σχεδιασμό όσο και τον πολιτικό σχεδιασμό για το Άρθρο 5» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας ώστε το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για μια πιθανή μελλοντική ρωσική επίθεση στη συμμαχία, η οποία, όπως πιστεύουν τα μέλη, είναι πιθανό να περιλαμβάνει πυραυλικές επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας, διατάραξη των λιμανιών και επιθέσεις στο ενεργειακό δίκτυο – παρόμοια με αυτά που αντιμετώπισαν οι Ουκρανοί κατά τη διάρκεια της πλήρους εισβολής της χώρας.

  Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει ότι «κάθε επίθεση σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ θεωρείται επίθεση κατά της Συμμαχίας, και είναι κόντρα σε ότι προβλέπει το άρθρο 5». Παράλληλα έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το 2% των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών πηγαίνουν για την ενίσχυση της Συμμαχίας.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK