Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Στο έλεος του Twitter η ιδιωτική ζωή των χρηστών!


    Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, 11:36

    Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

    Ένα προβληματικό θέμα που, όπως αναφέρει, περιήλθε πρόσφατα στην αντίληψή του, περιγράφει σε επείγουσα ερώτηση του προς την Κομισιόν ο Τσέχος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Mikuláš Peksa, στην οποία υποστηρίζει ότι το twitter παραβιάζει το απόρρητο των χρηστών του!

    Επικαλούμενος αξιόπιστες πηγές ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι, το Twitter εμφανίζει tweets που προορίζονται μόνο για συγκεκριμένους κύκλους σε χρήστες εκτός αυτών των κύκλων.

    Εάν πράγματι συμβαίνει αυτό, λέει ο Τσέχος ευρωβουλευτής, σημαίνει σημαντική παραβίαση του απορρήτου των χρηστών.

    Τονίζει δε ότι, η Twitter μαζί με τον Έλον Μασκ, είναι υπεύθυνοι για τους αλγόριθμους της πλατφόρμας και, ως εκ τούτου, πρέπει να φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη προκύπτει.

    Ρωτάει, δε ευλόγως την Κομισιόν, ποια μέτρα λαμβάνει για να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής από το Twitter και τον Έλον Μασκ, όπως περιγράφεται σε πρόσφατες εκθέσεις.

    Πώς σχεδιάζει να διασφαλίσει ότι εταιρείες όπως το Twitter συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών και την προστασία των δεδομένων.

    Και τέλος σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Κομισιόν, για να διασφαλίσει ότι το απόρρητο των χρηστών προστατεύεται και γίνεται σεβαστό από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται εντός της ΕΕ.

    Ανυπομονώ, καταλήγει, για να μάθω περισσότερα για τις προσπάθειες της Κομισιόν να προστατεύσει το απόρρητο των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!


    Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, 12:20

    Πηγή

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK