Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Πρωινή Ιστιοπλοΐα για άλλη μια φορά για την τέταρτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 420 & 470 2024

    Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2024 420 & 470 συνεχίζεται, με δυνατό αέρα να περιμένει τους ιστιοπλόους για την 4η αγωνιστική ημέρα.

    Με ριπές έως 23 κόμβους ολοκληρώθηκαν και οι τρεις προγραμματισμένες ιστιοδρομίες για τους στόλους 420 και 470. Ήταν μια δύσκολη μέρα για ορισμένα πληρώματα, με τα αποτελέσματα να αλλάζουν για άλλη μια φορά και γνωστά πρόσωπα να ανεβαίνουν στηνγενική κατάταξη. Όπως ανέφεραν οι νικητές της ημέρας, το βασικό σημείο για αυτό το πρωτάθλημα θα είναι η συνέπεια.

    420 Class Standings (Open Category)

    1. Ιακωβίνα ΚΕΡΚΕΖΟΥ & Δανάη ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ (Ελλάδα) – 26 βαθμοί ποινής

    2. Lisa VUCETTI & Vittorio BONIFACIO (Ιταλία) – 42 βαθμοί ποινής 3. Niclas FLANDORFFER & Frederic FLANDORFFER (Γαλλία) – 55 βαθμοί ποινής
    420 Open Category Highlights: Η εμπειρία απέδωσε καρπούς για το ελληνικό δίδυμο Κερκέζου – Γιαννούλη που ηγείται του στόλου μετά την πρώτη μέρα του Final Series. Οι Έλληνες με σταθερούς αγώνες κατάφεραν να προσπεράσουν τους Vucetti-Bonifacio που πλέον βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Την παράσταση της ημέρας έκαναν οι Γάλλοι αδερφοί Flandorffer. Κατάφεραν να σκοράρουν και τους τρεις αγώνες στην πρώτη 5άδα και να ανέβουν στο βάθρο. Τα δύο πρώτα πληρώματα έχουν ήδη ένα καλό προβάδισμα, αλλά για την τρίτη θέση, η μάχη συνεχίζεται! Δύο ακόμη αγώνες είναι προγραμματισμένοι για αύριο και το πρώτο προειδοποιητικό σήμα είναι στις 13:00.

    420 Class Standings (U17 Category)

    1. Joe Jones & Hennie Burlton (Μεγάλη Βρετανία) – 20 καθαροί βαθμοί

    2. Giuseppe BICOCCHI & Gemma GIOVANNELLI (Ιταλία) – 41 καθαροί βαθμοί
    3. Σωκράτης ΧΑΜΑΡΙΑΣ & Ιάσων ΞΥΠΑΣ (Ελλάδα) – 43 καθαροί βαθμοί

    420 U17 Category Highlights: Βρετανική κυριαρχία στον στόλο U17 με τους Joe Jones και Hennie Burlton να εξασφαλίζουν τους δύο πρώτους αγώνες. Αλλά είδαμε αλλαγές σε όλες τις θέσεις του Top 3. Οι Bicocchi & Giovannelli έφτασαν στη δεύτερη θέση με τους Χαμαριά – Ξύπα να ακολουθούν τρίτοι. Ο στόλος κάτω των 17 θα έχει μια συναρπαστική μάχη τις επόμενες δύο μέρες με λιγότερους από 10 πόντους να χωρίζουν τον δεύτερο από τον έβδομο. Η τελική σειρά συνεχίζεται αύριο με δύο αγώνες ακόμα και το αυριανό προειδοποιητικό σήμα έχει προγραμματιστεί στις 13:50

    470 Class Standings

    1. Roy Levy & Ariel Gal (Ισραήλ) – 23 καθαροί βαθμοί
    2. Manon Pennaneac’h & Pierre Williot (Γαλλία) – 34 καθαροί βαθμοί

    3. Efe TULÇALI & Defne DANISMEND – 35 καθαροί βαθμοί

    470 Class Highlights: Επίδοση της ημέρας από τους Τούρκους με δύο πρωτιές και μια τρίτη θέση για τον στόλο 470 Gold σήμερα. Οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για τους Εφέ και Ντεφνέ και με απλή ιστιοπλοΐα κατέκτησαν τη μέρα. Οι Roy Levy και Ariel Gal εξακολουθούν να οδηγούν στην κατηγορία 470 με διαφορά 11 πόντων με τους Γάλλους Manon Pennaneac’h & Pierre Williot. Η τουρκική ομάδα συμπληρώνει το βάθρο. Αύριο θα διεξαχθεί η μάχη για το Medal Race με τους Kaito IKEDA και Ayaka ITO στην 10η και τους Hedvig & Hugo LILJEGREN στην 11η, που τους χωρίζουν μόνο δύο βαθμούς. Ένας αγώνας είναι προγραμματισμένος στις 13:00 και τα 10 καλύτερα σκάφη θα προκριθούν στον αγώνα μετάλλων της Κυριακής.

    Καιρός και αγωνιστικές συνθήκες

    Ισχυρός βόρειος άνεμος με μέσο όρο 17 κόμβων έπνεε όλη την ημέρα βοηθώντας την επιτροπή αγώνων να ολοκληρώσει το σημερινό πρόγραμμα αγώνων. Η εικόνα για αύριο αλλάζει ξανά με τη θαλασσινή αύρα να κάνει για άλλη μια φορά την εμφάνισή της.

    Επόμενη μέρα

    Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αύριο με δύο ιστιοδρομίες προγραμματισμένες για το 420 και μία για το 470. Ο αγώνας στο στίβο Α θα ξεκινήσει στις 13:30 ενώ ο στίβος Β θα έχει το πρώτο προειδοποιητικό σήμα στις 13:00. Μετά την αυριανή μέρα, τα 10 καλύτερα σκάφη από τον χρυσό στόλο του 470 θα προκριθούν στον αγώνα μεταλλίων της Κυριακής.

    Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις και λεπτομερή αποτελέσματα καθώς εξελίσσονται τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νεανίδων 2024 420 & 470. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

    To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 420 & 470 διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης από τις 21 έως τις 28 Ιουλίου. Οι ιστιοδρομίες πραγματοποιούνται στον Θερμαϊκό Κόλπο και τα καλύτερα πληρώματα της Ευρώπης αγωνίζονται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

    News247

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK