Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης

    Με το άναμα της Ολυμπιακής Φλόγας σε ένα αερόστατο το οποίο απογειώθηκε και πέταξε πάνω από το Παρίσι, και τη μοναδική Σελίν Ντιόν να ανεβαίνει στη σκηνή κάτω από τον Πύργο του Άιφελ για να τραγουδήσει μαγεύοντας και συγκινώντας ολόκληρο τον πλανήτη, ολοκληρώθηκε η φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

    Ο Τεντί Ρινέρ και η Μαρί Ζοσέ Περέκ άναψαν την ολυμπιακή φλόγα και σφράγισαν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 μέσα από μία τελετή που κράτησε τέσσερις ώρες. Η φλόγα θα βρίσκεται στον παριζιάνικο ουρανό, μέσα στο αερόστατο που κινείται με θερμό αέρα.

    Το στοιχείο του νερού κυριάρχησε στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στο Παρίσι, καθώς για πρώτη φορά έγινε σε ποτάμι, στον Σηκουάνα, αλλά και υπό βροχή.

    Ο βαρύς ουρανός του Παρισιού, δεν χαρίστηκε ούτε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Περίπου τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη σκεπάστηκε με βαριά σύννεφα. Οι Παριζιάνοι και όσοι είχαν εισιτήρια περίμεναν υπομονετικά με αδιάβροχα και ομπρέλες σε τεράστιες ουρές, για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ασφαλείας και να πάρουν τις θέσεις τους, στις όχθες του Σηκουάνα.

    Η βροχή δεν έκανε εξαιρέσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με αδιάβροχο, αν και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν ήταν κάτω από στέγαστρο, όπως όλοι είδαμε όταν σηκώθηκε όρθιος στην «Μασσαλιώτιδα».

    Η πορεία της Ολυμπιακής φλόγας πέρασε από όλο το Παρίσι, από τις κατακόμβες του Σηκουάνα, αλλά και από όλες τις φάσεις της γαλλικής ιστορίας, και φυσικά από την Γαλλική Επανάσταση και το τριπλό της μήνυμα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη». Το τριπλό μήνυμα που μεταφράζεται στα τρία χρώματα γαλλικής σημαίας, μπλε λευκό κόκκινο.

    Τρία χρώματα που αποθέωσαν την Γέφυρα του Αούστερλιτς, όταν την τύλιξαν με μπλε λευκούς και κόκκινους καπνούς.

    Τα τρία μηνύματα της Γαλλικής Επανάστασης σφράγισαν την τελετή. Από την Αδελφοσύνη, το κομμάτι της οποίας στην τελετή άνοιξε την ώρα που στον Σηκουάνα εμφανιζόταν το πλοίο με την Κύπρο, την μόνη διαιρεμένη και υπό κατοχή χώρα της Ευρώπης, ως την Ισότητα, με πάσης φύσεως μοντέλα στα βίντεο και στα δρώμενα που φώναζαν μία μόνο λέξη: «συμπερίληψη».


    Ο χορός, η μουσική, η μόδα, η γαλλική κουλτούρα και το άρωμα του Παρισιού ήταν διάχυτα. Η βροχή δεν μπόρεσε να κάμψει τον ενθουσιασμό, θεατών και αθλητών. Και όταν ο ήλιος έδυσε, το Παρίσι έλαμψε. Χιλιάδες φώτα σε δρόμους, γέφυρες και φυσικά στον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ άναψαν.

    Ο ατσάλινος γίγαντας της πόλης του Φωτός περιβλήθηκε το μπλε της Ευρώπης και γύρω του άναψαν τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το φως νίκησε το σκοτάδι και το πάρτι συνεχίστηκε. Και κρατάει όλο το βράδυ. Υπό βροχή.

    Παρόντες στην εξέδρα ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

    Η ελληνική αποστολή διέσχισε πρώτη πάνω σε πλοιάριο τον Σηκουάνα, με τους σημαιοφόρους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ ακολούθησαν και οι υπόλοιπες, με αυτή των Προσφύγων να αποσπά το θερμό χειροκρότημα των θεατών.


    Οι σημαιοφόροι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην πλώρη του batteau mouche, του καραβιού – «μύγα», όπως ονομάζονται τα πλοιάρια που χρησιμοποιούνται στον Σηκουάνα.

    Team Greece’s boat parades along the Seine river in Paris, France, during the opening ceremony of the 2024 Summer Olympics, Friday, July 26, 2024. (AP Photo/Luca Bruno)

    Η παρουσία της ελληνικής ομάδας ήταν αρκετά εντυπωσιακή, με τους αθλητές να ανεμίζουν κι αυτοί μικρότεροι σημαίες και να απαθανατίζουν σκηνές με τα κινητά τους.

    Εντυπωσίασε η Lady Gaga με την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης

    Η Lady Gaga έκανε την εμφάνισή της, κατά την διάρκεια της παρέλασης και εντυπωσίασε το κοινό με το μαγευτικό show που παρουσίασε.

    Η παγκοσμίου φήμης σταρ εμφανίστηκε στην τελετή κατεβαίνοντας τα χρυσά σκαλιά. Η Lady Gaga επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο κορμάκι, το οποίο συνόδευσε με μία εντυπωσιακή ουρά γεμάτη μαύρα και ροζ φτερά. Η τραγουδίστρια ολοκλήρωσε το look της με μαύρα γάντια και την πλαισίωσαν άνδρες χορευτές.

    Η είσοδος της Κύπρου τη στιγμή που ξεκινούσε η ενότητα «fraternite»

    Εντυπωσίασε η κυπριακή αποστολή στην πλωτή «παρέλαση» των χωρών στον Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς εισερχόταν στην ενότητα “fraternité” που σημαίνει αδελφικότητα, αδελφότητα.

    Τα Minions εισέβαλαν στην τελετή έναρξης και έκλεψαν τη Μόνα Λίζα

    Τα Minions εισέβαλαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και έκλεψαν τη Μόνα Λίζα.

    Φαντασμαγορική είναι η παρέλαση, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλωτή, και πραγματοποιείται κατά μήκος του Σηκουάνα. Πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του ποταμού, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ.

    Χορευτικό σόου επάνω στις σκαλωσιές της Παναγίας των Παρισίων

    Οι σκαλωσιές της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 25ης Απριλίου του 2015 και οι ήχοι που πρέρχονται από τα εργαλεία των εργατών που έχουν αναλάβει το τιτάνιο έργο της αποκατάστασής της παρουσιάζονται σε ένα από τα βίντεο που προβάλλονται κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Το χορευτικό σόου επάνω στις σκαλωσιές μαγεύει.

    Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων

    Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συμπεριλήφθηκαν τα μετάλλια καθώς ένας μυστηριώδης λαμπαδηδρόμος οδηγεί στα εργαστήρια όπου σκαλίζεται και μορφοποιείται το λαμπερό βραβείο των Ολυμπιονικών.

    Σαν κοσμήματα τα 5.084 μετάλλια που θα απονεμηθούν στο Παρίσι θα προστατευτούν σε ειδικά σεντούκια τα οποία και παρουσιάστηκαν σε μία ακόμη χορογραφία.

    Η Γαλλίδα superstar Aya Nakamura ξεσήκωσε το πλήθος με τα τραγούδια της

    Η Aya Nakamura, Γαλλίδα σταρ της μουσικής έκλεψε τις εντυπώσεις με το μουσικοχορευτικό της σόου κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Με μια πασαρέλα τίμησαν τη γαλλική μόδα

    Στο 8ο μέρος της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, ενδιάμεσα από την παρέλαση και των τελευταίων χωρών, οι διοργανωτές τίμησαν και τη γαλλική μόδα.

    Έτσι μια τυπική παριζιάνικη γέφυρα έγινε το σκηνικό, όπου παρέλασαν διάφορα μοντέλα και μη, φορώντας ρούχα νέων Γάλλων σχεδιαστών, υπό τους ήχους που έπαιζε η Dj Μπάρμπαρα Μπουτς.

    Μια διαφορετική εκτέλεση του εθνικού ύμνου της Γαλλίας

    Με διαφορετικό τρόπο ερμηνεύτηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο φωταγωγημένος Πύργος του Άιφελ και ο Σηκουάνας υπό βροχή

    Εντυπωσιάζουν οι νυχτερινές εικόνες από τον Πύργο του Άιφελ και τον Σηκουάνα υπό βροχή κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η γαλλική version του Θεού Διόνυσου είναι άκρως…ενδιαφέρουσα!

    Με τη γαλλική αποστολή ολοκληρώθηκε η πλωτή «παρέλαση»

    Η γαλλική αποστολή, διασχίζοντας τον ποταμό Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους Γάλλους έλαβε τέλος η πλωτή «παρέλαση».

    Το «Imagine» στα νερά του Σηκουάνα συνοδεία φλεγόμενου πιάνου

    Το «Imagine» που εξαιτίας των συνεχιζόμενων πολέμων ανά τον κόσμο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ερμηνεύτηκε επάνω στα νερά του Σηκουάνα με την συνοδεία ενός φλεγόμενου πιάνου, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

    Η έπαρση της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων υπό τους ήχους του Ολυμπιακού ύμνου

    Λίγο πριν το τέλος της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ακούσαμε τον Ολυμπιακό ύμνο και ταυτοχρόνως λάμβανε χώρα και η έπαρση της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο Ολυμπιακός Ύμνος είναι μια μουσική σύνθεση που συντέθηκε για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 από τον Κερκυραίο συνθέτη Σπύρο Σαμάρα, σε ποίηση και στίχους του Κωστή Παλαμά.

    Ένα μοναδικό υπερθέαμα με λέιζερ στον Πύργο του Άιφελ

    Λέιζερ, μουσική και οι ολυμπιακοί κύκλοι στον Πύργο του Άιφελ, δημιούργησαν ένα μοναδικό σόου χρωμάτων στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Πέντε χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις πέντε ηπείρους.

    Το 1913, ο Πιερ ντε Κουμπερτέν σκέφτηκε και σχεδίασε ένα έμβλημα που ήθελε να είναι όσο πιο οικουμενικό γινόταν. Ο ίδιος σχεδίασε πέντε Ολυμπιακούς κύκλους, οι οποίοι στα μάτια του, στη σκέψη του αντιπροσώπευαν τις πέντε ηπείρους, οι οποίοι θα ενώνονταν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα ένωναν όλα τα έθνη.

    Η Σελίν Ντιόν καθήλωσε με την ερμηνεία της όλο τον πλανήτη

    Η Σελίν Ντιόν, με την εντυπωσιακή ερμηνεία της από τον Πύργο του Άιφελ, καθήλωσε τόσο το κοινό στο Παρίσι όσο και ολόκληρο τον πλανήτη που παρακολουθούσε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ερμηνεύτρια φανερά συγκινημένη, έριξε την αυλαία των εκδηλώσεων.

    Η Καναδή σούπερ σταρ αναμενόταν να τραγουδήσει ένα ντουέτο με τη Lady Gaga, αλλά αντί γι’ αυτό τραγούδησε σόλο για να κορυφώσει την τελετή έναρξης.

    Η επιστροφή της Dion ήρθε ενάμιση χρόνο αφότου αναγκάστηκε να περιορίσει την παγκόσμια περιοδεία της μετά τη διάγνωση του συνδρόμου Stiff Person Syndrome (SPS). Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί σπασμούς των μυών και είχε επηρεάσει τη φωνή της.

    Στην τελετή έναρξης 300.000 θεατές γέμισαν τις κερκίδες που στήθηκαν στις όχθες του ποταμού, στη σκιά του πύργου του Άϊφελ.

    Στο Παρίσι 45.000 αστυνομικοί και στρατιώτες δημιούργησαν αδιαπέραστο κλοιό γύρω από την πόλη.

    News247

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK