Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Μύκονος: Χειροπέδες στον παλιό «ντίλερ», τον «αποθηκάριο» και τον «καλλιτέχνη» για εμπόριο ναρκωτικών

    Ήταν από τους πιο παλιούς και πιο γνωστούς διακινητές ναρκωτικών στη Μύκονο. Ο 46χρονος με το ακριβό εμπόρευμα, που πουλούσε αντί 100 ευρώ το γραμμάριο στα «βαριά» πορτοφόλια, πήγαινε σε όλα τα καλά μαγαζιά του κοσμοπολίτικου νησιού, αλλά και σε πολυτελή σπίτια προκειμένου να παραδώσει και να πληρωθεί για τα γραμμάρια κοκαΐνης που διακινούσε.

    Παράλληλα, πουλούσε και δόσεις χασίς αντί 20 ευρώ το γραμμάριο με την πελατεία του να τον ξέρει από παλιά και να τον εμπιστεύεται για την ποιότητα των παράνομων ουσιών. Άλλωστε, από την ημέρα που βγήκε από τη φυλακή, στις αρχές του 2024, καθώς είχε καταδικαστεί για εμπόριο κοκαΐνης, κάνναβης, mdma στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2021, πήγε σε όλους τους παλιούς του πελάτες για να τους ενημερώσει ότι είχε επιστρέψει. Δεν ήταν όμως μόνος του.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Ο 46χρονος

    Στο σπίτι ενός 56χρονου έκρυβε τα ναρκωτικά και ανάλογα με τις παραγγελίες, πήγαινε και εφοδιαζόταν. Επίσης, θέλοντας να μην έχει συγκεντρωμένο σε ένα σημείο το πολύτιμο εμπόρευμά του, το έκρυβε «σε ειδικές κρυψώνες (καβάντζες) σε απόμερα σημεία κοντά σε αγροτικούς δρόμους».

    Ήταν αεικίνητος και με το μικρού κυβισμού του μηχανάκι έφτανε γρήγορα στους πελάτες του που τον περίμεναν. Ένας από αυτούς ήταν και ο γιος πολύ γνωστού ζωγράφου που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια.

    Το μηχανάκι που χρησιμοποιούσε ο 46χρονος για να μετακινείται

    Ο 60χρονος, που όλοι στο νησί τον περιγράφουν ως έναν μποέμ τύπο, ήταν το τρίτο άτομο που συνελήφθη μαζί με τον «ντίλερ» και τον «αποθηκάριο» του κυκλώματος.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Μετά την πληροφορία που έφτασε στις Αρχές, αστυνομικοί προσπάθησαν να εντοπίσουν τον 46χρονο αλβανικής καταγωγής, κάτι που έγινε πολύ γρήγορα, καθώς με το λευκό του σκούτερ «όργωνε» το νησί προκειμένου να εξυπηρετήσει την πελατεία του. Παράλληλα, διαπίστωσαν ότι του άρεσε να κάνει «καλή ζωή», παρέα με καλλίγραμμες γυναίκες που απολάμβαναν την παρέα του σε γνωστά μαγαζιά.

    Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, που ξέρουν καλά το νησί, μαζί με το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που μπορούσε να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στη Μύκονο, συνεργάστηκαν πολύ καλά και έγιναν «σκιά» του 46χρονου.

    Το πρωί της περασμένης Πέμπτης εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Μυκόνου Άνω Μερά και ακινητοποιήθηκε. Πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν 3.527 χιλιάδες ευρώ που θεωρούν ότι προέρχονται από την πώληση ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια του «αποθηκάριου» και του «καλλιτέχνη» απ’ όπου κατασχέθηκαν:

    • -3- πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους -3.317- γραμμαρίων, καθώς και -8- δοχεία, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, καθαρού βάρους -83- γραμμαρίων,
    • πλαστική συσκευασία, που περιέχει άγνωστη ουσία, λευκού χρώματος, μικτού βάρους -24- γραμμαρίων.
    • -2- πλαστικοί και ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης,
    • -3- ζυγαριές,
    • -3- τηλεφωνικές συσκευές,
    • -2- κινητά τηλέφωνο.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η έρευνα για τις «δραστηριότητες» του 46χρονου δεν θα σταματήσουν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον γνωρίζουν χρόνια και στα στενά σοκάκια του νησιού ακούγονται διάφορες φήμες που λένε ότι είχε «ανοίξει τα φτερά του» και σε άλλους τομείς.

    Οι τρεις συλληφθέντες, μιλώντας στους αστυνομικούς, φέρονται να αποδέχθηκαν όλα όσα τους καταλόγισαν οι Αρχές και το πρωί της Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Σύρου.

    Μια από τις κρυψώνες του δράστη

    Πηγή

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK