Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση, ψήφισε τελικά υπέρ της έγκρισης πρότασης που υποστήριξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, για την κατάκτηση της πόλης της Γάζας από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρει η ιστοσελίδα ειδήσεων Axios, επικαλούμενη Ισραηλινό αξιωματούχο.
Το κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που προβλέπει ο στρατός της χώρας να καταλάβει «την πόλη της Γάζας», ανέφερε προ ολίγου στο X ο Μπαράκ Ραβίντ, ισραηλινός ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios και του CNN, επικαλούμενος πηγή του στην ισραηλινή κυβέρνηση την οποία δεν κατονόμασε.
🚨🚨🚨Israeli official tells me: The Israeli security cabinet approved Prime Minister Netanyahu’s proposal for the occupation of Gaza city
— Barak Ravid (@BarakRavid) August 8, 2025
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποφύγει την είσοδο σε μεγάλο μέρος της πόλης από την έναρξη του πολέμου.
Η επιχείρηση πιθανότατα θα απαιτήσει τη μαζική εκκένωση της περιοχής όπου διαμένουν σήμερα περίπου 800.000 κάτοικοι της Γάζας.