Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    «Δεν είμαστε όλοι μέρος αυτής της κατάστασης – Ό,τι συνέβη είναι έξω από εμάς»

    Τελετή έναρξης Ολυμπιακών.

    Όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτό που είδα, ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν γεμάτη με σκοτεινά σύμβολα. Η μυστήρια μαύρη φιγούρα χωρίς πρόσωπο, που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκειά της, μεταφέροντας τη φλόγα μέσα από όλα τα γνωστά μνημεία της πόλης, αναφέρεται όπως μάθαμε στον Άρχοντα του Κακού, από τον Πόλεμο των Άστρων. Το όνομά του είναι Νταρθ Βέιντερ, προέρχεται από τα ολλανδικά και σημαίνει «σκοτεινός πατέρας» (ως φαίνεται, μόνο συνοδευόμενη από το προσδιοριστικό επίθετο «σκοτεινός» επιτρέπεται αναφορά στη λέξη πατέρας, στην πεφωτισμένη σύγχρονη κουλτούρα μας). Φρικιαστικές εικόνες, με αμέτρητα αποκεφαλισμένα σώματα της Μαρίας Αντουανέτας να τραγουδάνε άριες.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Ο μαύρος άγγελος της Αποκάλυψης πάνω στο σκελετωμένο σιδερένιο άλογο.

    Και εννοείται, παντού drag queens κλπ.

    Η καθ’υπερβολήν παχύσαρκη γυναίκα με το μεγάλο φωτοστέφανο στο τραπέζι, στη μέση της αλλοπρόσαλλης παρέας, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ρόλο έπαιζε, μέχρι που κάποια στιγμή, έχοντας πια εμφανιστεί και ο… Διόνυσος μέσα στην πιατέλα με τα εδέσματα, οι παριστάμενοι στράφηκαν ο ένας προς τον άλλον, με μια κίνηση και σε μια στάση που παρέπεμψε άμεσα στον πασίγνωστο πίνακα με τον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι. Όπως είδα τώρα, σχολιάστηκε από πολλούς και διεθνώς, ως «αναπαράσταση» του Μυστικού Δείπνου, άρα δεν ήταν μόνο η δική μου αίσθηση. Ήταν φανερό πλέον, ότι η πολύ χονδρή γυναίκα αντικαθιστούσε τον Χριστό, και η πιατέλα με το Διόνυσο μέσα, τον άρτο και τον οίνο του Μυστικού Δείπνου.

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Συνειδητοποίησα όμως, για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία χρόνια, ότι όσοι από μας στενοχωρούμαστε και ταραζόμαστε με αυτά τα εντεινόμενα φαινόμενα, υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να χαιρόμαστε και μάλιστα πάρα πολύ: το ότι δεν είμαστε μέρος αυτής της κατάστασης. Όλο αυτό συμβαίνει μπροστά μας, αλλά έξω από μας. Είμαστε παρατηρητές αλλά όχι θεατές, ούτε ζητωκραυγάζοντες ανίδεοι ή έστω εντυπωσιασμένοι οπαδοί. Είμαστε εκτός, απόβλητοι αλλά ελεύθεροι στην ψυχή μας, ελεύθεροι να αγαπάμε το φως, τις γνήσιες αξίες, την αληθινή αλήθεια, την αληθινή υγεία και την ανθρώπινη ανθρωπιά.

    Πηγή

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK