Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Αλλάζει τι σύστημα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία

    Στην προσπάθεια αναβάθμισης του εθνικού συστήματος υγείας της Ελλάδας (ΕΣΥ) το Υπουργείο Υγείας, υπό την ηγεσία του Άδωνι Γεωργιάδη, αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο σύστημα εφημεριών για τα δημόσια νοσοκομεία. Οι επερχόμενες αλλαγές αποσκοπούν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση των αναμονών και της ταλαιπωρίας των ασθενών. Το νέο σύστημα θα ενσωματώσει τα κέντρα υγείας στις εφημερίες, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νοσοκομεία από τα ήπια περιστατικά.



    Το νέο σύστημα εφημεριών στο ΕΣΥ

    Στις επόμενες 15 ημέρες, ο Υπουργός Υγείας αναμένεται να αποκαλύψει ένα νέο σύστημα εφημεριών που θα ενσωματώνει μεγάλα κέντρα υγείας στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής. Αυτή η προσέγγιση έχει ως στόχο την καλύτερη κατανομή των ασθενών, μειώνοντας την πίεση στα κεντρικά νοσοκομεία, όπως ο «Ευαγγελισμός», το οποίο συχνά αντιμετωπίζει υπερβολικό φόρτο κατά τις ημέρες εφημερίας. Τα κέντρα υγείας θα εξυπηρετούν πιο ήπια περιστατικά και θα λειτουργούν μέχρι τις 11 το βράδυ, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων​.

    Οι προκλήσεις

    Η μεταρρύθμιση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Οι επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, περιλαμβάνουν την ανακαίνιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, την ενίσχυση της ψηφιακής υγείας, καθώς και την πρόσληψη νέου προσωπικού.

    Παρά τις προσπάθειες για βελτίωση, το ελληνικό σύστημα υγείας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως η άνιση κατανομή των υπηρεσιών υγείας μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών, η ανάγκη για εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών κλινών και η υπερβολική εξάρτηση από ιδιωτικές δαπάνες υγείας​.

    Η επιτυχία του νέου συστήματος θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματική εφαρμογή του και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού, προσβάσιμου και ανθρώπινου συστήματος υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών.

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK