Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Όλα τα βραβευμένα τραγούδια του Φεστιβάλ της Eurovision

  Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1956 μέχρι σήμερα. Η μόνη χρονιά που δεν έγινε ήταν το 2020. Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 52 χώρες τουλάχιστον μία φορά.

  Του Ιωσήφ Αβράμογλου

  Αρχικά ο διαγωνισμός αποτελούνταν από ένα μόνο βραδινό σόου. Αργότερα επεκτάθηκε όταν προσχώρησαν νέες χώρες στη δεκαετία του 1990. Η δημιουργία ημιτελικών έλαβε χώρα κατά τη δεκαετία του 2000.
  Το ρεκόρ συμμετοχών το κατέχει η Γερμανία, η οποία συμμετείχε όλες τις χρονιές εκτός από μία. Ενώ τις περισσότερες νίκες, επτά στο σύνολό τους, τις απέσπασε η Ιρλανδία.

  Στο παρακάτω βίντεο ακούγονται αποσπασματικά όλα τα βραβευμένα τραγούδια, ξεκινώντας από το 1956, όταν το κέρδισε η Ελβετία με το τραγούδι της Lys Assia “Refrain”, μέχρι το 2021 που το κέρδισαν οι Maneskin για λογαριασμό της Ιταλίας.

   

  (Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK