Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  “Χρειαζόμαστε περισσότερη Αυτοδιοίκηση στο σχεδιασμό των πόλεων μας, περισσότερη Αυτοδιοίκηση στο Ταμείο Ανάκαμψης”

  “Χρειαζόμαστε περισσότερη Αυτοδιοίκηση στο σχεδιασμό των πόλεων μας, περισσότερη Αυτοδιοίκηση στο Ταμείο Ανάκαμψης”, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου , συμμετέχοντας στη ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος – 5 +1 Πολεοδομικές παρεμβάσεις του ΥΠΕΝ στο Ταμείο Ανάκαμψης

  “Είναι απαίτηση όχι των Δήμων αλλά της εποχής Χρειαζόμαστε περισσότερη Αυτοδιοίκηση στο σχεδιασμό των πόλεων μας, περισσότερη Αυτοδιοίκηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Θέλουμε πιο διακριτή και ξεκάθαρη παρουσία και παρέμβαση της Αυτοδιοίκησης. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον για τα θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
  Αν και οι Δήμοι ανήκουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, νομίζω το προσεχές διάστημα θα έχουμε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είμαι σίγουρος ότι με την παρούσα διοίκηση θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία.”, δηλώνει ο κ. Παπαστεγίου, για να συνεχίσει

  “Υπήρξαν στιγμές που αισθανθήκαμε ότι οι απόψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συμμετοχή μας ήταν «περιττή». Προχωράμε μπροστά γιατί έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, ίσως και την τελευταία, για να φέρουμε έργα  με πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις κοινωνίες μας

  Πρέπει να δούμε τι θα εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, να δούμε τη νέα Προγραμματική Περίοδο ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε από το Ταμείο Ανάκαμψης  και να μην έχουμε αλληλεπικαλύψεις από τα υπόλοιπα προγράμματα που τρέχουν με το «Αντώνης Τρίτσης» και το νέο ΕΣΠΑ.

  Να μπορέσουμε να βρούμε έργα που απαντούν σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας.

  Το μεγαλύτερο κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως ξέρουμε, θα πάει για έργα «πράσινα» και ψηφιακά κάτι το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τις πόλεις μας που πρέπει να γίνουν πιο ανθρώπινες και πιο βιώσιμες. Ο τρόπος για να το πετύχουμε είναι το «πράσινο ψηφιακό μονοπάτι”

  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχει από τα μέσα Αυγούστου καταθέσει 13 προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης που σε μεγάλο βαθμό αφορούν αυτά ακριβώς τα σημεία.

  Ο πράσινος μετασχηματισμός των πόλεων, η διαχείριση των απορριμμάτων με βαρύνουσα σημασία στο ρόλο της Τ.Α. αλλά και στη νησιωτικότητα που χαρακτηρίζει την πατρίδα μας, πόλεις προσβάσιμες και ανθεκτικές με συνεργασία των φορέων, πόρους και εξοπλισμό είναι το μέλλον που μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης μπορούμε να ονειρευτούμε.

     Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK