Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Χαλάρωση των μέτρων: Επιστρέφουν και οι όρθιοι στη διασκέδαση

  Την επιστροφή και των ορθίων στα κέντρα διασκέδασης, φέρονται να εισηγούνται οι ειδικοί που συνεδρίασαν σήμερα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έχει ανάψει το “πράσινο φως” για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, στο 50% αλλά και την επιστροφή των όρθιων πελατών στα κέντρα διασκέδασης και την εστίαση. Δηλαδή, αναμένεται να επιτραπεί ξανά ο χορός στα συγκεκριμένα μαγαζιά, όπου επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι πελάτες. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα.

  Στη σημερινή συνεδρίασή τους, οι ειδικοί ανέλυσαν την επιδημιολογική κατάσταση και κυρίως τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, που δείχνουν μία σταδιακή, παρότι αργή, αποκλιμάκωση. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαίνεται να σταθεροποιείται, ενώ μείωση καταγράφει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, γεγονός που σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, που εδώ και δύο χρόνια δοκιμάζονται, λόγω της πανδημίας.

  Σε ό,τι αφορά στα καρναβάλια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να θέσουν βέτο στη διενέργεια των παρελάσεων, επιτρέποντας να διεξαχθούν μόνο ορισμένες μικρές εκδηλώσεις, όπου θα μπορεί να γίνεται καλύτερος έλεγχος για το ποιοι συμμετέχοντες είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

  Έχουν εκφράσει, εξάλλου, πολλές φορές έως τώρα τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο διοργάνωσης μεγάλων παρελάσεων, που θα αποτελούσαν πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης, γεγονός που θα αποτελούσε πισωγύρισμα σε μία περίοδο που η επιδημιολογική εικόνα δείχνει να σταθεροποιείται.  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK