Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του ΤΕΠ στο Θριάσιο – Χρυσοχοΐδης: «Βήμα- βήμα δημιουργούμε ένα καλύτερο ΕΣΥ που αξίζει στους Έλληνες»

  Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, ενός νοσοκομείου που αποτελεί «κορμό» για τη Δυτική Αττική και την Πελοπόννησο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και οι εκπρόσωποι της Αναδόχου Εταιρείας.

  Η ανακατασκευή του ΤΕΠ του Θριάσιου Νοσοκομείου είναι η πρώτη σύμβαση ανακαίνισης Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που υπογράφεται στο πλαίσιο της Σύμβασης που έχει υπογραφεί, μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ και των 7 Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών για το έργο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα».

  “Το Θριάσιο είναι ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι νοσοκομείο κορμός για τη Δυτική Αττική, αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε:

  “Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτά τα νοσοκομεία, όπως είναι και το Αττικό, στο οποίο αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται νέες πτέρυγες και εκσυγχρονίζονται οι παλιές, τα Νοσοκομεία του Πειραιά το «Τζάνειο» και το «Μεταξά», σε λίγο θα έχουν κι αυτά καινούργια τμήματα ΤΕΠ, όπως και μια σειρά άλλες προσθήκες, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν, έτσι ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης και οι πόροι του να πιάσουν τόπο”.

  Αναβάθμιση των ΤΕΠ

  Το σημαντικό αυτό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα του Θριάσιου Νοσοκομείου και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες, προβλέπει την ανακατασκευή, την αναδιαρρύθμιση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αλλά και των εξωτερικών ιατρείων.

  Ο Χρήστος Ροϊλός, διοικητής 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, δήλωσε πως στο Θριάσιο υπογράφεται η πρώτη σύμβαση ανακαίνισης Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που υπογράφεται εν μέσω χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

  “Είμαι πολύ χαρούμενος που αφορά ένα νοσοκομείο της 2ης ΔΥΠΕ. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη, την τεχνική υπηρεσία της 2ης ΔΥΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ, που δούλεψαν πολύ μεθοδικά για να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι αφορά ένα νοσοκομείο που έχει κομβική σημασία για τη λειτουργία του ΕΣΥ στην Αττική. Το νοσοκομείο Ελευσίνας, το Θριάσιο δεδομένου ότι είναι σε μια βιομηχανική περιοχή έχει πολλά περιστατικά επείγοντα όταν εφημερεύει, είναι πολύ κοντά στην Πελοπόννησο, υποδέχεται περιστατικά και από εκεί. Κυρίως υποδέχεται όλες τις αεροδιακομιδές από το Αιγαίο, δεδομένου ότι είναι το πιο κοντινό στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου προσγειώνονται τα εναέρια μέσα που κάνουν τις αεροδιακομιδές”, δήλωσε ο ίδιος.

  Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας όπως το «Αττικό», το «Τζάνειο» και το «Μεταξά».

  «Βήμα- βήμα προχωράμε, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για τους ασθενείς μας, συνθήκες υποδοχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, καλύτερο τρόπο διαχείρισης των εφημεριών, ένα καλύτερο ΕΣΥ που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζει στους Έλληνες», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

  Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο Πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας «AXION ENERGY Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Δημήτριος Σιαγγανάς.

  Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εκπρόσωποι της 2ης ΥΠΕ και της αναδόχου εταιρείας.

  Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε πως είναι μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ:

  “Φέραμε έως εδώ τη διαδικασία του διαγωνισμού και της προετοιμασίας για τη σύναψη της σύμβασης μεταξύ της ΔΥΠΕ και του αναδόχου. Θεωρώ ότι είμαστε στην αρχή τέτοιων τύπων παρεμβάσεων, ωριμάζουν όλα τα έργα και αυτό θα φανεί την επόμενη περίοδο πολύ έντονα. Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην πολιτική ηγεσία, η οποία είναι παρούσα στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, θα φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο με κάθε τρόπο, ούτως ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας”, κατάληξε.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK