Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Τυφώνας Ida: Χτυπά τα νοσοκομεία της Λουιζιάνα γεμάτα ασθενείς με κορωνοϊό 

  Τυφώνας Ida: Τα νοσοκομεία της Νότιας Λουιζιάνα, ήδη γεμάτα με ασθενείς με κορωνοϊό από την τέταρτη έξαρση του ιού, αντιμετώπιζαν την Κυριακή μια άλλη πρόκληση – τον  τυφώνα κατηγορίας 4 που σφυροκοπούσε τις ακτές. Το Γενικό Νοσοκομείο Lady of the Sea στην ενορία Lafourche, κοντά στο σημείο όπου ο Ida έφτασε στη γη, ανέφερε εκτεταμένες ζημιές στην οροφή. «Όλοι οι ασθενείς και το προσωπικό είναι καλά αυτή τη στιγμή χωρίς τραυματισμούς · αν και, το νοσοκομείο μας έχει υποστεί σημαντικές ζημιές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου, Κάρεν Κόλινς, σε μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω του Facebook.

  Το τηλεφωνικό σύστημα του νοσοκομείου ήταν χαλασμένο. “Μόλις είναι ασφαλές να το πράξουν, θα απομακρύνουν τον μικρό αριθμό ασθενών τους”, δήλωσε η εκπρόσωπος του κρατικού τμήματος υγείας Aly Neel σε ένα email. Λεπτομέρειες για τον αριθμό των ασθενών που συμμετείχαν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

  Ένα άλλο νοσοκομείο Lafourche Parish, το Thibodaux Regional Medical Center, ανέφερε μερική βλάβη της γεννήτριας στην πολιτεία.

  Η Χριστίνα Στίβενς, εκπρόσωπος του κυβερνήτη Τζον Μπελ Έντουαρντς, δήλωσε ότι η εγκατάσταση “δεν είχε χάσει κάθε κρίσιμη δύναμη”. Είπε ότι μερικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα της εγκατάστασης και το κρατικό τμήμα υγείας συνεργάστηκε με το νοσοκομείο.

  Ο Ida χτύπησε καθώς τα νοσοκομεία και οι μονάδες εντατικής θεραπείας τους γέμισαν ασθενείς από την τέταρτη έξαρση της πανδημίας COVID-19, που προκλήθηκε από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Λουιζιάνα.

  Οι ημερήσιες μετρήσεις των νέων κρουσμάτων στη Λουιζιάνα αυξήθηκαν από μερικές εκατοντάδες την ημέρα μέχρι το μεγαλύτερο μέρος της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού σε χιλιάδες την ημέρα μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

  Ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς δήλωσε στο Associated Press την Κυριακή ότι περισσότεροι από 2.400 ασθενείς με COVID-19 βρίσκονται σε νοσοκομεία της Λουιζιάνα, λέγοντας ότι η πολιτεία ήταν σε “πολύ επικίνδυνο μέρος με τα νοσοκομεία μας”.

  Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι 22 γηροκομεία και 18 εγκαταστάσεις υποβοηθούμενης διαβίωσης έχουν εκκενωθεί, αν και η εκκένωση των μεγαλύτερων νοσοκομείων δεν ήταν επιλογή, επειδή απλά δεν υπάρχουν άλλα μέρη για να στείλουμε τους ασθενείς.

  Προβλέποντας ότι η παροχή ρεύματος μπορεί να διακοπεί για εβδομάδες σε μέρη, ο Έντουαρντς είπε ότι θα δοθεί μεγάλη έμφαση στο να διασφαλιστεί ότι υπάρχει αρκετή ισχύς γεννήτριας και νερό στα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ζωτικές ανάγκες των ασθενών, όπως η παροχή οξυγόνου ή η τροφοδοσία αναπνευστήρων.

  “Μισώ να το λέω με αυτόν τον τρόπο, αλλά έχουμε πολλούς ανθρώπους σε αναπνευστήρες σήμερα και δεν λειτουργούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα”, είπε. Αξιωματούχοι της Ochsner Health, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο νοσοκομείων στη Λουιζιάνα, δήλωσαν ότι περίπου 15 από τα νοσοκομεία του δικτύου βρίσκονται σε περιοχές που ενδέχεται να επηρεαστούν από τον τυφώνα Ida.

  Το δίκτυο εκκένωσε ορισμένους ασθενείς με ιδιαίτερες ιατρικές ανάγκες από μικρά αγροτικά νοσοκομεία σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

  Ο Warner Thomas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ochsner Health, δήλωσε την Κυριακή ότι το σύστημα αποφάσισε προληπτικά να εκκενώσει ένα μικρότερο νοσοκομείο στην ενορία του Αγίου Καρόλου, όταν η τροχιά της καταιγίδας μετατοπίστηκε λίγο ανατολικά. Είπε ότι 35 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής σε λιγότερο από τρεις ώρες. Όταν πρόκειται για την εξουσία στις εγκαταστάσεις τους, είπε ο Mike Hulefeld, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τρεις από τις εγκαταστάσεις τους σε περιοχές που επλήγησαν από τον Ίντα μεταφέρθηκαν στη γεννήτρια ρεύματος εν αναμονή της απώλειας ισχύος της πόλης.

  Αργότερα την Κυριακή, το νοσοκομειακό σύστημα δήλωσε ότι σχεδιάζουν να απομακρύνουν όλους τους ασθενείς σε άλλα δύο νοσοκομεία του συστήματος τη Δευτέρα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

  Το ένα νοσοκομείο, με 21 ασθενείς στο Raceland, υπέστη ζημιά στην οροφή, ενώ το άλλο ίδρυμα με 45 ασθενείς στο Χούμα είχε προβλήματα στέγης και ρεύματος.

  Άλλες εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές στην οροφή, διαρροές νερού και μερικές ζημιές στα παράθυρα που απαιτούσαν μετακίνηση ασθενών.

  Στην κύρια πανεπιστημιούπολη του νοσοκομείου λίγο έξω από τη Νέα Ορλεάνη, ο Τόμας είπε ότι είχαν προβλήματα με διαρροές νερού, αλλά χωρίς δομικά προβλήματα και είχε κάνει κάποιες επεμβάσεις την Κυριακή. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. “Θα μάθουμε πολλά περισσότερα αύριο το πρωί όταν έχουμε το φως της ημέρας”, είπε.

  Ο Χούλεφελντ είπε ότι το νοσοκομειακό δίκτυο διέταξε προμήθειες 10 ημερών για εγκαταστάσεις σε περιοχές που ενδέχεται να επηρεαστούν από τον Ida και ότι όλες έφτασαν το Σάββατο.

  Κάθε εγκατάσταση διαθέτει εφεδρική ισχύ που δοκιμάστηκε και εφεδρικό φορτηγό καυσίμων επί τόπου. Πολλά από τα νοσοκομεία της αλυσίδας διαθέτουν επίσης πηγάδια νερού σε περίπτωση που στερέψει το νερό της πόλης.

  Με τους ανθρώπους να εκκενώνονται και πιθανόν να μένουν με συγγενείς ή σε καταφύγια, οι ιατρικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι ο τυφώνας μπορεί να μεταφραστεί σε περισσότερες μολύνσεις από τον κορωνοϊό τις επόμενες ημέρες, καθώς οι αριθμοί νοσηλείας μειώνονται.

  Ο Τόμας είπε ότι το νοσοκομειακό σύστημα σημείωσε πτώση σχεδόν 200 ασθενών με κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα σε όλες τις εγκαταστάσεις του.

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK