Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Το τρέιλερ της ταινίας με τον Σερβετάλη στον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου [Βίντεο]

  Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, ο Άγιος Νεκτάριος θα κάνει το τελευταίο του θαύμα…

  Το καλοκαίρι του 2020 γυρίστηκε η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή «Άνθρωπος του Θεού» («Man of God»), σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα. Θέμα της ταινίας η ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

  Αν και ο προγραμματισμός ήταν η ταινία να κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου 2020, στην επέτειο 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου, η κατάσταση με την πανδημία ανέτρεψε τα πάντα.

  Τον Άγιο Νεκτάριο υποδύεται ο γνωστός ηθοποιός Άρης Σερβετάλης και δίπλα του πλειάδα ηθοποιών: ο Χρήστος Λούλης, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Τάνια Τρύπη, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, ο Μιχάλης Οικονόμου, ο Αλεξάντερ Πετρόφ, αλλά και ο Μίκι Ρουρκ στον ρόλο ενός θεραπευμένου ασθενή.

  Η επίσημη σύνοψη της ταινίας

  Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

  Πηγή: newsbreak.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK