Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Το Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία που εξασφαλίζει την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

  Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ψήφισε υπέρ της αποδοχής μιας συμφωνίας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς που θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται από την οργάνωση.

  Το Ισραήλ από την πλευρά του θα αφήσει ελεύθερους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, ενημέρωσε η εφημερίδα Haaretz.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Σύμφωνα με ανώτερο Ισραηλινό αξιωματούχο, το σχέδιο θα δει τη Χαμάς να απελευθερώσει 30 παιδιά, οκτώ μητέρες και 12 ακόμη γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας πενταήμερης κατάπαυσης του πυρός.

  Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, όλα τα τμήματα των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας οι IDF, η Shin Bet και η Mossad υποστηρίζουν τη σχεδιαζόμενη συμφωνία.

  Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η συμφωνία αφορά μόνο τους Ισραηλινούς που είναι ακόμη ζωντανοί, προσθέτοντας ότι η Χαμάς μπορεί να απελευθερώσει ξένους υπηκόους ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με αυτές τις χώρες.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει την απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς σε αντάλλαγμα για 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

  Ο ακροδεξιός υπουργός Ben-Gvir αντιτίθεται στη συμφωνία για τους ομήρους, και ο υπουργός Sa’ar δηλώνει αναποφάσιστος. Ο αρχηγός του Shas λέει ότι το υπερορθόδοξο κόμμα θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK