Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τη σορό που ανασύρθηκε από τον Αλφειό – Κορυφώνεται η αγωνία για τα αποτελέσματα DNA

  Κορυφώνεται η αγωνία στην Ηλεία μετά τον εντοπισμό της σορού κοντά στο φράγμα του Αλφειού το πρωί της Πέμπτης. Ο χρόνος θανάτου τοποθετείται στο ίδιο διάστημα με την εξαφάνιση του άτυχου Νίκου που μαζί με την αρραβωνιαστικιά του είχαν παρασυρθεί από χείμαρρο.

  Συγγενείς και φίλοι αγωνιούν αναμένοντας τα οριστικά αποτελέσματα DNA. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, patrisnews.com, από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, προέκυψε πως τα χαρακτηριστικά της σορού ήταν μη αναγνωρίσιμα. Αιτία θανάτου ο πνιγμός σε γλυκό νερό, με τους πνεύμονες του άτυχου άνδρα να είναι γεμάτοι από νερό και λάσπη.

  Σε ό, τι αφορά το διάστημα που είναι νεκρός, από τη νεκροψία προκύπτει πως ο θάνατός του έχει επέλθει 6 με 7 εβδομάδες περίπου, διάστημα το οποίο ταυτίζεται με αυτό των 45 ημερών που είναι αγνοούμενος ο ταξιτζής.

  Αξίζει να σημειωθεί πως το σώμα του άτυχου άνδρα δεν έφερε κακώσεις, ενώ ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως το σώμα του ήταν καλυμμένο από περίπου 7 χιλιοστά λάσπης που είχαν δημιουργήσει ένα παχύ στρώμα, το οποίο μαζί με το υγρό περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν και τη μη επαφή της σορού με το οξυγόνο, καθυστέρησαν σε σημαντικό βαθμό τη σήψη της σε σχέση με αυτή που θα είχε αν βρισκόταν στη στεριά.

  Ακόμα, ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει με λήψη γενετικού υλικού το οποίο δείχνει να μην έχει υποστεί αλλοίωση και έχει διατηρηθεί σε καλά επίπεδα.

  Συγκεκριμένα αναμένεται να ληφθεί δείγμα από τα κόκκαλα, το οποίο και θα συγκριθεί με δείγμα που θα ληφθεί από συγγενείς του, πιθανότατα τους γονείς του. «Δεν αναμένουμε εκπλήξεις, αλλά οφείλουμε να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία.

  Μπορεί να έχουμε σχετικά γρήγορα τα αποτελέσματα στα χέρια μας. Αυτό βέβαια σχετίζεται και με το φόρτο εργασίας που έχουν τα εργαστήρια στην Αθήνα και με το αν υπάρχουν και άλλες υποθέσεις πιο επείγουσες», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γκότσης.

  News247

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK