Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Συγκέντρωση Σωματείων Δυτικής Αττικής στις 6.30 μ.μ., στην Πλ. Συντάγματος

  ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Συγκέντρωση Σωματείων Δυτικής Αττικής στις 6.30 μ.μ., στην Πλ. Συντάγματος , με βασικό αίτημα να επαναλειτουργήσει το ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ως Γενικό Νοσοκομείο

  Είναι γνωστός ο αγώνας των εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου για την μη μετατροπή του συγκεκριμένου νοσοκομείου σε μονοθεματικό

  Αναχώρηση πούλμαν από δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας, στις 530 μ.μ.

  Στα αιτήματα περιλαμβάνονται

  ► άμεση επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών με COVID
  ► ενίσχυση ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα
  ► λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία

  Η ανακοίνωση

  “Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δ. Αττικής σε νοσοκομείο μόνο COVID, που αφήνει «ακάλυπτους»

  ● τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους που η υγεία τους επιβαρύνεται από τη συνεχιζόμενη παραμονή του ΧΥΤΑ Φυλής και την υπερσυγκέντρωση ρυπογόνων βιoμηχανικών δραστηριοτήτων.
  ● τους χιλιάδες εργαζόμενους στη βιομηχανική περιοχή του Θριασίου Πεδίου, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι σχεδόν καθημερινά και τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων είναι από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η ανακοινωμένη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID από 129 σε 213 δε συνοδεύθηκε ούτε από «υπόσχεση» για ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό.

  Αρνούνται να δεσμευθούν ακόμη και για την παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες και κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες.

  Αντί για την άμεση πρόσληψη παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων καθώς και νοσηλευτικού και παραιατρικού προσωπικού, μετακινούν γιατρούς άλλων ειδικοτήτων στις κλινικές και ΜΕΘ COVID.

  Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στα Κέντρα υγείας της περιοχής.

  Στην Μάνδρα υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί 2 πρωινά την εβδομάδα.

  Στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων.

  Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό.

  Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αντί για 11 γενικούς γιατρούς, έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός και κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας.

  Αντί για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID, αξιοποιούν την επιδημία για να επεκταθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, εξασφαλίζοντας σίγουρη «πελατεία» στις ιδιωτικές κλινικές με τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

  Υλοποιούν, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η υγεία είναι ατομική ευθύνη και η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα που πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς.

  Αυτή η πολιτική αποτυπώνεται στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας», που αποτελεί τη βάση για τα νέα «Μνημόνια», και στο οποίο περιλαμβάνεται η λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθώς και η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, με βάση το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  Η ίδια πολιτική ευθύνεται για το ότι αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να μην παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασίας της υγείας των εργαζομένων, παραβιάζοντας τη νομοθεσία για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου.

  Αποδεικνύεται, ότι απέναντι μας, εκτός από τον αόρατο εχθρό, την επιδημία, έχουμε και τον ορατό εχθρό, τους επιχειρηματικούς ομίλους που τα συμφέροντα τους υπηρετεί η πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας.

  Με αυτό τον εχθρό χρειάζεται να συγκρουστούμε, για να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
  Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ● Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής ● Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας ● Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών ● Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου ● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ● Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας”  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK