Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Τα μέτρα που ισχύουν για τη λειτουργία του δημοσίου έως 22 Μαρτίου – Η νέα ΚΥΑΤα μέτρα που ισχύουν για τη λειτουργία του δημοσίου έως 22 Μαρτίου – Η νέα ΚΥΑ

  Τα μέτρα που ισχύουν για τη λειτουργία του δημοσίου έως 22 Μαρτίου αποτυπώνονται στην νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που φέρει τον τίτλο

  «‘Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 600 έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 600».

  Από σήμερα λοιπόν στις 6 το πρωί, με βάση την ΚΥΑ και ειδικά για τις δημόσιες υπηρεσίες, και στα δύο επίπεδα («αυξημένου κινδύνου» και «πολύ αυξημένου κινδύνου») ισχύουν τα ίδια μέτρα που ίσχυαν μέχρι χθες και είναι τα εξής

  – Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

  – Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

  – Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.

  – Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

  – Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

  – Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και διενέργεια συναντήσεων εργασίας είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε τηρουμένης της απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων. Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη. Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.

  – Πολιτικοί γάμοι με την παρουσία έως εννέα (9) ατόμων, συμπεριλαμβανομένων του διενεργούντος την τελετή και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

  Αυτή είναι η ΚΥΑ

     Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK