Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σύσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη και του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ Νίκου Δούκα με τις επιτροπές εκτίμησης ζημιών αγροτικών εκμεταλλεύσεων

  Σύσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη, του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ Νίκου Δούκα και του Διευθυντή

  της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Δημητρίου με τις επιτροπές εκτίμησης ζημιών αγροτικών εκμεταλλεύσεων πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε Καρδίτσας .

  Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στις αυτοψίες που γίνονται στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και προτάθηκαν λύσεις για την όσο το δυνατόν ταχύτερη και αποτελεσματική διεκπεραίωση της διαδικασίας αποζημιώσεων.

  Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 300 αυτοψίες , πράγμα το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό λαμβανομένου υπόψη των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών που επικρατούν (πανδημία , καιρικές συνθήκες που δυσκολεύουν την πρόσβαση στα χωράφια , έλλειψη υπηρεσιακών αυτοκινήτων ,αφού καταστράφηκαν από τον ΙΑΝΟ αλλά και το γεγονός ότι η αυτοψία σε έναν πληγέντα αγρότη απαιτεί πολλές φορές την επίσκεψη της επιτροπής σε πολλά και διαφορετικά αγροτεμάχια).

  Συμφωνήθηκε ,οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να φέρνουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας τους φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , ώστε οι επιτροπές να δουλεύουν ταυτόχρονα σε αυτοψίες και στον έλεγχο των φακέλων. Οι επιτροπές που κάνουν τις αυτοψίες παραδίδουν σε κάθε αγρότη και ένα έντυπο με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν ώστε να γίνει η εκτίμηση ζημιάς και στη συνέχεια ο φάκελος να αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Εντός της εβδομάδας όμως θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά .

  Τέλος, οι κ.κ Καραγιάννης και Δούκας ευχαρίστησαν τα μέλη των επιτροπών για τη συνδρομή τους και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK