Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  “Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ως Γενικό Νοσοκομείο”

  “Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ως Γενικό Νοσοκομείο” και την ενίσχυση με

  επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων , δηλώνει με αποφασιστικότητα το Σωματείο Εργαζομένων στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο και καλεί όλα τα Σωματεία και μαζικούς φορείς της Δυτικής Αττικής σε Συγκέντρωση, στην Πλ. Συντάγματος, την Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 630 μ.μ.

  Ανοιχτή Σύσκεψη – στην οποία είχαν προσκληθεί τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί, αθλητικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι – πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.
  Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Εργατικό Κέντρο, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, το Σύλλογο ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας, το Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Μάνδρας.

  “Αναδείξαμε τις δραματικές συνέπειες από την μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δ. Αττικής σε νοσοκομείο μόνο COVID, που αφήνει «ακάλυπτους»

  ● τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους που η υγεία τους επιβαρύνεται από τη συνεχιζόμενη παραμονή του ΧΥΤΑ Φυλής και την υπερσυγκέντρωση ρυπογόνων βιoμηχανικών δραστηριοτήτων.

  ● τους χιλιάδες εργαζόμενους στη βιομηχανική περιοχή του Θριασίου Πεδίου, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι σχεδόν καθημερινά και τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων είναι από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα.

  ● τους δεκάδες ασθενείς με σοβαρότατες παθήσεις (π.χ. κακοήθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας) που έκαναν θεραπείες σε τμήματα του νοσοκομείου και τους περισσότερους από 1000 ασθενείς που περιμένουν στη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση.

  Τονίσαμε ότι η μετατροπή σε νοσοκομείο μόνο COVID έγινε χωρίς να υπάρχει καμία γραπτή απόφαση αλλά με βάση το δελτίου τύπου του υπουργού Υγείας και προφορικές εντολές του διοικητή της 2η ΥΠΕ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νοσοκομείο.

  Κυρίως όμως δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία ως Γενικό Νοσοκομείο. Γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να επαληθευτεί το σενάριο για παραμονή ως νοσοκομείου μόνο COVID και την καλοκαιρινή περίοδο για την νοσηλεία ασθενών με COVID από τα νησιά του Αιγαίου, όπου η «απελευθέρωση του τουρισμού» χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπως έγινε πέρυσι, θα οδηγήσει πιθανότητα σε εξάπλωση της επιδημίας.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η ανακοινωμένη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID από 129 σε 213 δε συνοδεύθηκε ούτε από «υπόσχεση» για ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό.

  Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στα Κέντρα υγείας της περιοχής.

  Στην Μάνδρα υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί 2 πρωινά την εβδομάδα.

  Στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων.

  Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό.

  Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αντί για 11 γενικούς γιατρούς, έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός και κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας.

  Αντί για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να εξασφαλισθεί η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID, αξιοποιούν την επιδημία για να εξασφαλίσουν νέα «πελατεία» στις ιδιωτικές κλινικές με τη μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου».”, αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου, για να καταλήξει

  “Ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα μας για να επεκταθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, καλούμε όλα τα σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα με νέα Συγκέντρωση , στην Πλ. Συντάγματος, την Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 630 μ.μ.”  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK