Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα

  Συνάντηση με την πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Alison Duncan είχε την Παρασκευή (2/12) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος.

  Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η συνάντηση ήταν η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, καθώς και στις εστίες αστάθειας στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο, στο Βόρειο Κόσοβο και στην περιοχή του Σαχέλ, με τις συνεπαγόμενες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Επιπλέον, συζητήθηκε η διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, όπως επίσης και η συμμετοχή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας σε εκπαιδεύσεις που διεξάγονται από συμμαχικές δομές που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκαν και στην φιλοξενία παιδιών και συνοδών Ομοσπονδιών Ενώσεων της Ελληνικής ομογένειας σε υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων στη χώρα μας.

  Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε για την ραγδαία μεταβολή του περιβάλλοντος ασφάλειας, μετά από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας την συνεισφορά της χώρας μας με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια σε αυτήν, επισημαίνοντας την αστάθεια και τους κινδύνους που επιφέρουν οι πάσης φύσεως κι από όπου κι αν προέρχονται αναθεωρητισμοί.

  Ακόμη, τόνισε την συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας της Ελλάδας, ως πυλώνος σταθερότητος και ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας έμφαση στην στενή στρατιωτική σχέση με τις περισσότερες Αραβικές χώρες και το Ισραήλ, καθώς και με την Γαλλία και τις Η.Π.Α.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις στο Ισραήλ και υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση της χώρας μας στα αιτήματα πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Αυστραλία, για φιλοξενία αεροπορικών μέσων και προσωπικού με σκοπό την συνδρομή σε επιχειρήσεις εκκένωσης υπηκόων τους από την Μέση Ανατολή.

  Σε διμερές επίπεδο, αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς της Ελλάδας με την Αυστραλία για την ενίσχυση των οποίων η Ελληνική διασπορά έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο πέρασμα των δεκαετιών.

  Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην προοπτική ενίσχυσης των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών με την από κοινού διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK