Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Συνάντηση Πέτσα Πατούλη για την αντιμετώπιση κακοκαιρίας

  «Eίμαστε μία γροθιά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κεντρικό κράτος και αυτοδιοίκηση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Οι δύο άνδρες είχαν τη συνομιλία αυτή με αφορμή και της επικείμενης κακοκαιρίας.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ζήτησε να ενημερωθεί για το επίπεδο ετοιμότητας της περιφέρειας Αττικής, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. Συζητήθηκαν οι αυξημένες ενέργειες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, καθώς και τα υπό εξέλιξη σημαντικά αναπτυξιακά έργα, αλλά και εκκρεμότητες σε θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

  Κοινή θέση των δύο ανδρών είναι η συνεχής βελτίωση καθημερινών ζητημάτων σε πρακτικό επίπεδο, προκειμένου οι παρεχόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες να είναι λειτουργικότερες και αποτελεσματικότερες.

  «Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις που θα πάνε την αυτοδιοίκηση και τη χώρα μπροστά», ανέφερε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας: «Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα και έχουμε την ιστορική ευθύνη να συνεργαστούμε γόνιμα προς την κοινή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Δίνουμε μάχη με την πανδημία, ωστόσο παράλληλα τώρα είναι η ευκαιρία για δημιουργικές επανεκκινήσεις σε κρίσιμα ζητήματα».

  Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Πατούλης, αφού υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Περιφέρεια η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής, ενημέρωσε τον κ. Πέτσα ότι όλος ο μηχανισμός είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, καθώς και τους σχετικούς ελέγχους, ενώ «σε όλες τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας θα βρίσκονται επί τόπου μηχανήματα και συνεργεία μας για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων και τη διευκόλυνση των πολιτών».

  Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση στην οποία μετείχε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γιάννης Σελίμης, τέθηκαν από τον περιφερειάρχη και ζητήματα που σχετίζονται με την κινητικότητα, την υποστελέχωση του προσωπικού, αλλά και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής οδοιπορικών σε υπαλλήλους της Περιφέρειας που υπηρετούν ελεγκτικούς μηχανισμούς.

  Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κλείνοντας τη συνάντηση επισήμανε: «Εγκαινιάζουμε μία πολύ καλή συνεργασία, επαναλαμβάνω, πάντα με γνώμονα την καθημερινότητα του πολίτη και να κάνουμε τη ζωή του καλύτερη».  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK