Αρχική Πολιτισμός Συνάντηση Γιατρομανωλάκη-Κώτσηρα για την εξάλειψη της βίας με οδηγό τις Τέχνες |

Συνάντηση Γιατρομανωλάκη-Κώτσηρα για την εξάλειψη της βίας με οδηγό τις Τέχνες |

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα.

Οι δύο υφυπουργοί σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «διαπίστωσαν την κοινή πρόθεση διαμόρφωσης ενός πεδίου ανάπτυξης πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την προστασία υποστήριξη και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των θυμάτων μορφών βίας πάσης φύσεως μέσα από την τέχνη και την αμεσότητα που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη δημιουργία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος δράσεων και ενεργειών που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιώργος Κώτσηρας δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη με τον οποίο συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συμφωνήσαμε ότι τα δύο συναρμόδια υπουργεία είναι σε θέση να υλοποιήσουν άμεσα ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών επικεντρώνοντας στην υποστήριξη και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας με οδηγό τις Τέχνες και τον Πολιτισμό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ανέφερε:

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εποπτευόμενοι φορείς του ήδη αναπτύσσουν και στηρίζουν προγράμματα που προάγουν τον διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως για παράδειγμα το Ad Libitum της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και η δράση του Δικτύου Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα. Ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωράμε σε μία πιο συστηματική προσέγγιση αλλά και σύμπραξη σε κυβερνητικό επίπεδο. Η συνάντησή μας με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα και η διαπίστωση της κοινής αυτής αντίληψης και βούλησης για συνεργασία σε αυτό το πεδίο ανοίγει νέους δρόμους και δημιουργεί νέες προοπτικές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ