Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου

  Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου έχει προγραμματισθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στις 12 το μεσημέρι και μέχρι την λήξη του ωραρίου

  Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού να ασκήσει έφεση σε δικαστική απόφαση που δικαιώνει εννιά εργαζόμενους , απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βάσει της οποίας αναγνωρίζονταν οι συμβάσεις εργασίας που είχαν εννέα (9) εργαζόμενοι με τον Δήμο ως συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, με το αιτιολογικό ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών Καθαριότητας όπου απασχολούνταν.

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου και τους καλύπτει συνδικαλιστικά για την κινητοποίηση που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

  Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου στην ανακοίνωσή αναφέρει

  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-02-21

  ΑΠΟ ΤΙΣ 1200 ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

  Στις 3/11/2020 το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών με απόφαση του δικαίωσε εννιά εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου, οι οποίοι ζητούσαν να αναγνωριστούν οι συμβάσεις εργασίας που είχαν με τον Δήμο ως συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί κάλυπταν ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας, στις οποίες εργάζονταν.

  Θα περίμενε κανείς να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στην δουλειά και να δεχτεί η Διοίκηση του Δήμου με χαρά την απόφαση του Δικαστηρίου που της δίνει 9 εργαζόμενους σε μια υπηρεσία που έχει τεράστια κενά σε προσωπικό. Αντ’ αυτού η Διοίκηση άσκησε έφεση παίρνοντας απόφαση από την οικονομική επιτροπή, σε μια συνεδρίαση που έγινε εξ’ αποστάσεως, εκμεταλλευόμενη τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία στις Δημοτικές Αρχές η κυβέρνηση, καταδικάζοντας τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους στην ανεργία και τη φτώχεια. Υπονομεύοντας την ίδια τη λειτουργία των υπηρεσιών. Το θράσος της Διοίκησης δεν σταματάει όμως εδώ! Απαξιώνει και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ως ανώτερο όργανο διοίκησης του Δήμου, αποφάσισε να αποσυρθεί η έφεση που έσπευσαν να καταθέσουν. Δεν λαμβάνει υπόψιν της την ίδια την δικαστική απόφαση που είναι άμεσα εκτελεστή, δεν λαμβάνει υπόψιν της για δεύτερη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο που αποφάσισε να εφαρμοστεί η πρωτόδικη δικαστική απόφαση και να γυρίσουν οι συνάδελφοι στην δουλειά έως ότου εκδικαστεί η έφεση.

  Η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Όλες οι κινήσεις της οδηγούν στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και πολύ γρήγορα θα δούμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών, γενίκευση αυτής της απαξίωσης σε όλες τις υπηρεσίες, διάλυση δομών, εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δήμου και ιδιωτικοποιήσεις. Ακολουθεί δηλαδή μια πολιτική πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, ενάντια σε κάθε εργατικό δικαίωμα, όπως η σταθερή εργασία με δικαιώματα.

  Οι εργαζόμενοι παλεύουμε για δημόσιες υπηρεσίες που να εξυπηρετούνε τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που είναι ο Δούρειος Ίππος της ιδιωτικοποίησης. Καλούμε κάθε σωματείο εργαζομένων να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των 9 και του Συλλόγου μας.

  Όχι στις απολύσεις των 9 συναδέλφων, να αποσυρθεί τώρα η έφεση!

  Όλοι στη στάση εργασίας από τις1200 μέχρι τη λήξη του ωραρίου την Πέμπτη 11/02/2021!

  Παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας και συγκεντρωνόμαστε στις 1230 στο Δημαρχείο!

  το Δ.Σ.

  του Συλλόγου Εργαζομένων

                                                                            Δήμου Χαϊδαρίου  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK