Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ήδη υποστελεχωμένου ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου προκαλεί η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου

  Για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ήδη υποστελεχωμένου ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου προκαλεί η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου, αναφέρεται το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

  Μάλιστα απέστειλε σχετική επιστολή στους  Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας΅, Διοικητές 2ης ΥΠΕ και ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ και  Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχοι Δυτικής Αττικής

  Ακολουθεί το κείμενο

  Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, όπως και των υπόλοιπων δημόσιων νοσοκομείων, προκαλεί η πρόσφατη «ξαφνική» απόφαση για δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων για τον γενικό πληθυσμό, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία ενημέρωση – εκπαίδευση των εργαζομένων και χωρίς καμία ενίσχυση με προσωπικό.

  Αντί για την στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – ξεκινώντας με την άμεσο διορισμό των επί θητεία γενικών γιατρών και την πρόσληψη με επείγουσες διαδικασίες όλων των γιατρών που συμμετείχαν στις προκηρύξεις για τα κέντρα υγείας καθώς και όλων των άνεργων επισκεπτών υγείας – για τη διενέργεια των εμβολιασμών και την παρακολούθηση των εμβολιασθέντων, η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση για τα Κέντρα Υγείας κατά 92 εκατ. ευρώ και επιβαρύνει τα ήδη υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, που π.χ. σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία είναι στα όρια κατάρρευσης, υπονομεύοντας την εμβολιαστική προσπάθεια.

  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με διακόσιες εξήντα (260) κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, όπου έχει μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων και των ασθενών που εξετάζονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία – με πρόσχημα την αντιμετώπιση της επιδημίας – και η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου γίνεται με «ανακύκλωση» του ήδη ανεπαρκούς προσωπικού.

  Αν και οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού είναι εκατό τριάντα επτά (137) και του ιατρικού προσωπικού είναι εκατό δεκαέξι (116) – που ένα μέρος καλύπτεται από συμβασιούχους συναδέλφους – μετακινείται προσωπικό καθημερινά για τη στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου.

  Απαράδεκτο είναι ότι δεν έχει ανακληθεί η μετακίνηση επισκεπτριών από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και δεν έχει εξασφαλισθεί η εφημεριακή αποζημίωση για τους γιατρούς που συμμετέχουν στη διενέργεια των εμβολιασμών.

  Ακόμη χειρότερο είναι ότι ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε καμία ενημέρωση – εκπαίδευση των γιατρών που συμμετέχουν στους εμβολιασμούς και κυρίως δεν έχει εξασφαλισθεί η αναγκαία παρακολούθηση των εμβολιασθέντων για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες. Σε καμία περίπτωση, η ευθύνη αυτή δεν πρέπει και δεν μπορεί να «ανατεθεί» στους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων.

  Τα προβλήματα από τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα εμβολιαστικά κέντρα καθώς και τη διαχρονική (από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας προστίθενται στην καθυστέρηση στην προμήθεια εμβολίων, λόγω των οξυνόμενων ανταγωνισμών μεταξύ φαρμακευτικών ομίλων, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι προτεραιότητα κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας και του Φαρμάκου και όχι η υγεία των λαϊκών οικογενειών.

  Για να εξασφαλισθεί η ασφαλής διενέργεια των εμβολιασμών, χρειάζεται άμεσα

  να ενισχυθούν με προσωπικό τα Κέντρα Υγεία Ελευσίνας, Μεγάρων, Ασπροπύργου, Αγ. Αναργύρων για να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα και αναλάβουν την παρακολούθηση των εμβολιασθέντων. Να διορισθούν οι επι θητεία γενικοί ιατροί. Να προληφθούν όλοι οι γιατροί που είχαν θέσει υποψηφιότητα για τις προκηρυχθείσες θέσεις στα Κέντρα Υγεία καθώς και οι άνεργοι επισκέπτες υγείας.

  να ανακληθεί η μετακίνηση των επισκεπτριών από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο. Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

  να εξασφαλισθεί η ενημέρωση – εκπαίδευση των εργαζομένων που συμμετέχουν στο εμβολιασμό και η πληρωμή τυχόν υπερωριακής εργασίας.

  να ανακληθεί η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας

  να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια για την εξασφάλισης συλλογικής ανοσίας

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας

  Βαρδαβάκης  Μανώλης                                                                              Φεργάδη Αννα  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK