Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σκιαδαρέσης: «Η υπουργός Πολιτισμού θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από χθες»

  «Δεν νοείται πνευματικός άνθρωπος, υπουργός Πολιτισμού, να είπε αυτά που είπε», επισήμανε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

  Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, κάτι που μπορεί να γίνει εντός πέντε ημερών, ώστε να ενημερωθεί και για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Μέχρι την απολογία του θα κρατείται.

  Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε για το θέμα η Μαρία Κουρτέση, δικηγόρος του 40χρονου σήμερα Βασίλη, ο οποίος κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε πριν από 25 χρόνια, όταν ήταν 15 ετών. Ωστόσο το αδίκημα, παρότι είναι κακούργημα, είναι ήδη παραγεγραμμένο, καθώς έχει παρέλθει το ανώτατο όριο παραγραφής που είναι η δεκαπενταετία.

  «Ο Βασίλης, ο πρώτος μηνυτής, γνωρίζοντας ότι υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων που κατήγγειλε, ο στόχος του ήταν να δώσει στοιχεία στις αρχές, που αφορούσαν σε περιστατικά που δεν είχαν υποπέσει σε παραγραφή. Αυτά παραδόθηκαν από εμένα στις αρχές, και τάχιστα προχώρησε η διαδικασία. Δεν αδράνησε καθόλου η εισαγγελική αρχή. Για να υπάρξει έρευνα πρέπει να υπάρχουν σαφή στοιχεία. Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου», είπε η κ. Κουρτέση.

  Γ. Σκιαδαρέσης: Η υπουργός Πολιτισμού θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από χθες

  «Επώνυμες ήταν και οι προηγούμενες καταγγελίες, έτσι δεν είναι; Η καταγγελία του Νίκου Σ. ήταν επώνυμη. Το όνομα μπορούσε να το ζητήσει η εισαγγελία από τη δημοσιογράφο», είπε από την πλευρά του ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

  «Δεν έχει σημασία τι γνώριζα και τι δε γνώριζα εγώ. Σημασία έχει τι γνώριζαν αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν, όπως το υπουργείο. Ο κ. Παρτσαλάκης μπορεί να γνώριζε παραπάνω. Εγώ είχα ακούσει πολλές φήμες, δεν είχαν κανένα στοιχείο, δε θα μπορούσα να κάνω κάτι. Το θέμα είναι ότι 15 ημέρες τώρα, που γνώριζε το υπουργείο και όλοι μας όλες τις φήμες, αδρανούσε. Είναι προσβολή να λέει ότι εξαπατήθηκε με υποκριτική τέχνη η υπουργός Πολιτισμού. Το υπουργείο 15 ημέρες τώρα δεν είχε καμία αντίδραση που μας αντιπροσωπεύει. Το λιγότερο που θέλουμε είναι μια συγνώμη και μια παραίτηση», συνέχισε ο ίδιος.

  «Πίσω από την υπόθεση Λιγνάδη φοβάμαι ότι κρύβονται πολλά. Έχουμε ακούσει για ΜΚΟ, για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έχουν πάρει μέρος σε αυτή την ιστορία, και εκεί είναι η ανησυχία μου. Εμένα με ενδιαφέρει ποιοι είναι οι προμηθευτές. Ακούσαμε μεγάλα ονόματα και εκεί είναι το θέμα. Τα προσφυγόπουλα δεν πρόκειται να καταφύγουν σε κανένα δικηγόρο», τόνισε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

  «Η υπουργός Πολιτισμού θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από εχτές. Δεν νοείται πνευματικός άνθρωπος, υπουργός Πολιτισμού, να είπε αυτά που είπε. Όφειλε να ξέρει. Πώς όρισε έναν άνθρωπο γενικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο και δεν ρώτησε, δεν έμαθε τίποτα; Δε υπάρχουν αυτά», τόνισε κλείνοντας ο γνωστός ηθοποιός.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK