Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σε καθεστώς σκληρού λοκνταουν, τίθενται από το Σάββατο οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας

  Σε καθεστώς σκληρού λοκνταουν, τίθενται από το Σάββατο οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας -πλην της Σκύρου-,

  λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

  Παράλληλα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Δήμος Θήρας κι ο Δήμος Μυκόνου.

  Στις περιοχές αυτές, κατά τον υφυπουργό, είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

  Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

  Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου μπαίνουν ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Καλυμνίων, καθώς και ο Δήμος Καρπάθου. 

  Συγκεκριμένα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου βρίσκονται από αύριο Σάββατο 13 Φλεβάρη έως τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, οι εξής περιοχές

  ο Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Σπάρτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο Δήμος Τεμπών, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Καρπάθου.

  Επιπλέον, όπως τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί.

  Έτσι, η Λέσβος από τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη στις 6 το πρωί περνά στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες», δηλαδή, περιοχές.

  Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων, κατά μία εβδομάδα για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

  Ειδικότερα, όπως σημείωσε, τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φλεβάρη στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

     Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK