Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σεσημασμένοι εμπρηστές πίσω από Βίλια και Τατόι

  Οι έρευνες που έχουν γίνει από τις αρχές Αυγούστου στην περιοχή της βόρειας Αττικής, αλλά και στη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στα Βίλια, στη δυτική Αττική, την περασμένη Δευτέρα 23 Αυγούστου, ανέδειξαν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ των δύο εστιών φωτιάς.

  Των ΑΛ. ΚΟΝΤΗ & Θ. ΣΩΤΗΡΗ

  Ενα μαραθώνιο έρευνας έχουν ξεκινήσει οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, προκειμένου να εξακριβώσουν τις αιτίες των αλλεπάλληλων πυρκαγιών που κατέκαψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις σε Αττική και Εύβοια.

  Παρά το γεγονός ότι οι κλιματικές συνθήκες τους τελευταίους μήνες ευνοούσαν το ξέσπασμα πυρκαγιών ειδικά σε πευκοδάση, συγκεκριμένα δεδομένα -κυρίως από αναζωπυρώσεις σε περιοχές που είχαν κατασβεστεί και οριοθετηθεί από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις- κάνουν τα στελέχη της ειδικής αυτής υπηρεσίας να ερευνήσουν με κάθε λεπτομέρεια τις «ύποπτες» περιοχές για το ενδεχόμενο εμπρησμών.

  Επίσης, μολονότι για κάθε απλό πολίτη τα καμένα δάση φαίνονται «νεκρά πεδία» όπου δεν έχει μείνει το παραμικρό, για τους έμπειρους ερευνητές των εγκλημάτων εμπρησμού τα πεδία αυτά αποτελούν χώρους συλλογής πολύτιμων στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν όχι απλώς στην αποκάλυψη εμπρηστικής ενέργειας, αλλά και των ίδιων των δραστών!

  φωτιά στα βίλια

  Οι έρευνες που έχουν γίνει από τις αρχές Αυγούστου στην περιοχή της βόρειας Αττικής, αλλά και στη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στα Βίλια, στη δυτική Αττική, την περασμένη Δευτέρα 23 Αυγούστου, ανέδειξαν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ των δύο εστιών φωτιάς.

  Μάλιστα, τα κοινά σημεία είναι τόσα πολλά, που κάνουν τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να ερευνούν σοβαρά την πιθανότητα πίσω και από τις δύο φωτιές να βρίσκονται «εμπρηστές με σχέδιο».

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, οι έρευνες που γίνονται αναδεικνύουν τις πολλές ομοιότητες που έχει η «αναζωπύρωση» της φωτιάς στη βόρεια Αττική, στην περιοχή του Τατοΐου στις 5 Αυγούστου, με τη δεύτερη φωτιά στα Βίλια.

  φωτιά στα βίλια

  Αρχικά και οι δύο νέες φωτιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών και ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονταν σε εξέλιξη πυρκαγιές στην περιοχή της Εύβοιας.

  Υπενθυμίζεται ότι επίσης τη Δευτέρα 23 Αυγούστου είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Καρύστου, στη νότια Εύβοια, η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

  Οι δύο νέες φωτιές είχαν ξεσπάσει σε σημεία των δασικών εκτάσεων τα οποία τις προηγούμενες ημέρες οι πυροσβέστες, με τη συνδρομή εθελοντών, είχαν καταφέρει να γλιτώσουν από τις φλόγες.

  Εκτός αυτών, οι Αρχές δεν αμελούν το γεγονός ότι και οι δύο νέες φωτιές «στόχευσαν» σε έναν «καταβεβλημένο μηχανισμό πυρόσβεσης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές. Δηλαδή, και η φωτιά στο Τατόι και η φωτιά στην περιοχή Κάζα στα Βίλια «χτύπησαν» σε μια περιοχή όπου οι πυροσβέστες είχαν δώσει μια επίπονη μάχη επί πολλά 24ωρα.

  Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα τηςRealnews

  Βίλια Φωτιά  enikos.gr

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK