Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σεξ οργασμός: Τελικά, ο γυναικείος οργασμός είναι συχνό φαινόμενο

  Σύμφωνα με μια νέα μελέτη για το λεγόμενο χάσμα του οργασμού, παρατηρείται ότι οι άνδρες κορυφώνονται πολύ πιο συχνά από τις γυναίκες συντρόφους τους. “Οι προσδοκίες μας διαμορφώνονται από τις εμπειρίες μας, οπότε όταν οι γυναίκες έχουν λιγότερο οργασμό, θα επιθυμούν και θα περιμένουν να έχουν λιγότερο οργασμό”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Grace Wetzel, διδακτορική φοιτήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Brunswick, N.J. “Αν οι γυναίκες μειώσουν τις προσδοκίες τους με αυτόν τον τρόπο, τόσο περισσότερη ανισότητα στον οργασμό μπορεί να διαιωνιστεί στη σχέση”, είπε σε δελτίο τύπου του Rutgers.

  Όσο περισσότερους οργασμούς έχεις, τόσο περισσότερα περιμένεις

  Η μελέτη περιελάμβανε 104 σεξουαλικά ενεργά ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που ρωτήθηκαν πόσο συχνά κορυφώνονται, πόσο συχνά θα ήθελαν και πόσο συχνά περιμένουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν οργασμούς. Η μελέτη υπογράμμισε ένα καλά εδραιωμένο χάσμα στο οποίο οι άνδρες κορυφώνονται πολύ πιο συχνά από τις γυναίκες, κάτι που σύμφωνα με τη μελέτη μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερες προσδοκίες μεταξύ των γυναικών. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Sex Roles.

  “Το χάσμα του οργασμού έχει επιπτώσεις στην ευχαρίστηση, την ενδυνάμωση, τη σεξουαλική ικανοποίηση και τη γενική ευημερία των γυναικών”, είπε η Wetzel, η οποία υποστηρίζει την ισότητα στον οργασμό στους οπαδούς της στα social media. “Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ζήτημα ισότητας των φύλων”, είπε. “Οι γυναίκες μαθαίνουν να περιμένουν και να ικανοποιούνται με λιγότερα στις σεξουαλικές τους συναναστροφές με τους άνδρες”. Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ανισότητα στον οργασμό πιθανότατα επιδεινώνεται παρά βελτιώνεται μέσα σε μια σχέση, όταν οι γυναίκες κορυφώνονται λιγότερο συχνά από τον άνδρα σύντροφό τους και, στη συνέχεια, δίνουν λιγότερη σημασία αυτού του είδους σεξουαλικής απόλαυσης.

  Οι συγγραφείς του Rutgers είπαν ότι είναι σημαντικό να αυξηθούν οι προσδοκίες και το δικαίωμα των γυναικών για οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ με τους άνδρες, προκειμένου να σπάσει αυτός ο κύκλος.

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK