Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Αισθητός και στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία

  Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα , ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία

  Ακολουθούν ισχυροί μετασεισμοί. Στην Ελασσόνα και τη Λάρισα οι πολίτες [πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια και τις πολυκατοικίες τρομοκρατημένοι και βρίσκονται σε δρόμους και πάρκα. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι η εστία του σεισμού είναι ανάμεσα στο Δαμάσι και στο Βλαχογιάννι

  Ο σεισμός σημειώθηκε στις 1216 και σύμφωνα με την αυτόματη λύση έχει εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση, το εστιακό βάθος ήταν 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρο στα 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας.

  Ακολουθία μετασεισμών αισθητή και στο Βόλο -Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων

  Με επείγον έγγραφο του προς όλες τις σχολικές μονάδες και της Μαγνησίας ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Δονδοτσάκης ενημερώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Ελασσόνα.Οι γονείς μετέβησαν στα σχολεία για να παραλάβουν τα παιδιά τους.Το φαινόμενο σύμφωνα με τους σεισμολόγους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λέκκας,ζήτησε οι μαθητές να μείνουν εκτός κτηρίων για τις επόμενες ώρες καθώς υπάρχουν μετασεισμοί οι οποίοι είναι πιθανό να είναι αυτής της τάξης μεγέθους.

  Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

  Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι

  Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά τραυματισμών. Σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

  Δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόβλεψη για μεγάλο μετασεισμό. Οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και ενημερώνουν.

  Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν τις επόμενες ώρες σε ανοικτούς χώρους.

  Συστήνεται σε όλους ψυχραιμία.

  Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ενεργοποιήσει το μηχανισμό σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» (Δήμοι, Υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις) και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Υπουργεία.

  Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

  Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές.

  Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

  Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα αλλά ακόμη και την Αττική.

  Μετά από την πρώτη δόνηση, σημειώθηκε και μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK