Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Πώς μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν οι μάσκες ΚΝ95 Τα βήματα

  Την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας επισημαίνουν σε όλους τους τόνους οι επιστήμονες και συστήνουν αυτό το κρίσιμο διάστημα οι πολίτες να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας όπως είναι οι ΚΝ95, οι οποίες δεν επιτρέπουν να υπάρχουν κενά γύρω από τη μύτη, τα μάγουλα καθώς και το σαγόνι και έτσι φιλτράρουν -αν χρησιμοποιηθούν σωστά- έως το 95% των σωματιδίων στον αέρα και προστατεύουν και αυτούς που τη φορούν αλλά και τους άλλους. Όμως είναι πιο ακριβές από τις χειρουργικές και τις υφασμάτινες μάσκες, γεγονός αποτρεπτικό για τους περισσότερους, καθώς είναι μιας χρήσης.

  Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας USA Today, οι KN95 μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν εφόσον ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα.
  «Παρά το γεγονός ότι οι μάσκες N95 και ΚΝ95 είναι μιας χρήσης, πολλοί άνθρωποι έχουν βρει τρόπους ώστε να τις επαναχρησιμοποιούν», τονίζει η εφημερίδα και παραπέμπει στη στρατηγική που είχε ακολουθήσει το CDC, στην αρχή της πανδημίας και συγκεκριμένα όταν υπήρχαν ελλείψεις μασκών KN95 στα αμερικανικά οσοκομεία.

  Πώς επαναχρησιμοποιείται η ΚΝ95

  Υπενθυμίζεται πως ο CDC είχε εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορεί να γίνει με ασφάλεια η επαναχρησιμοποίηση της ΚΝ95. Όμως η συγκεκριμένη οδηγία πλέον δεν υφίσταται καθώς στα νοσοκομεία υπάρχει επάρκεια μασκών.

  Για να γίνει ασφαλής επαναχρησιμοποίηση των μασκών ΚΝ95 πρέπει:

  • Έπειτα από τη χρήση της η μάσκα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια χάρτινη σακούλα, ώστε να «αναπνέει». Προσοχή: Δεν πρέπει να τη βάλουμε σε πλαστική σακούλα.
  • Κλείνουμε τη σακούλα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια πλένουμε καλά τα χέρια μας.
  • Αφήνουμε τη μάσκα στη σακούλα για διάστημα τριών τεσσάρων ημερών, που θεωρείται αρκετό για να έχουν πεθάνει όλοι οι ιοί που βρίσκονταν σε αυτή.

  Την 4η-5η μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

  Πηγή: ertnews.gr  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK