Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Πότε θα επιτραπεί και τι ισχύει σήμερα Οι ημερομηνίες και τα σενάρια

  Ένα από τα ζητήματα που εξετάζει η κυβέρνηση, εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19, είναι οι μετακινήσεις εκτός νομού, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν εκ νέου σύντομα.

  Ύστερα από την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τη Δευτέρα (18/01), η κυβέρνηση -μεταξύ άλλων- εξετάζει διάφορα σενάρια για τις μετακινήσεις εκτός νομού, αίροντας ορισμένα μέτρα που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19.

  Παράθυρο για «άνοιγμα» από τον Γεωργιάδη

  Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε στον ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα (18/01), ότι το ζήτημα των μετακινήσεων εκτός νομού θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών την Παρασκευή (22/01), ωστόσο, είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα ότι στο τραπέζι θα βρεθεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων.

  Ειδικότερα για τις μετακινήσεις εκτός νομού, οι οποίες εξαρτώνται και από το άνοιγμα των χιονοδρομικών, ο ΣΚΑΪ σημείωσε, τη Δευτέρα (18/01), ότι εξετάζεται να μην ανοίξουν.

  Ως εναλλακτική μελετάται να μπορεί να μετακινηθεί εκτός νομού ο ενδιαφερόμενος για μετάβαση σε χιονοδρομικό, έχοντας αποδεικτικό με την κράτηση που θα έχει κάνει.

  Έτσι, δεν θα υπάρξει γενικό άνοιγμα των μετακινήσεων αλλά ελεγχόμενες μετακινήσεις εκτός νομού για εκείνους έχουν αποκλειστικό προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο.

  Σχετικά με τη μετακίνηση από νομό σε νομό, το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, καθηγητής Νίκος Σύψας, επεσήμανε πως δεν θα επιτραπεί τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

  Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

  Οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται κατά το δεύτερο εθνικό lockdown, με τις εξαιρέσεις να είναι πολύ συγκεκριμένες.

  Ειδικότερα, μπορούν να μετακινούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο όσοι εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφτούν.

  Στην περίπτωση αυτή, αν ελεγχθούν από την Αστυνομία, θα πρέπει να επιδείξουν το Ε1 και το Ε9.

  Δικαίωμα μετακίνησης σε άλλο νομό έχουν, επίσης, οι πολίτες για τους παρακάτω λόγους:

  Υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

  Τελετής, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

  Επικοινωνίας γονέων με τα παιδιά τους, που αφορά διαζευγμένους ή εν διαστάσει γονείς.

  Μετάβασης στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.

  Πηγή: sputniknews.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK