Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Πρόστιμο 300 ευρώ σε κτηνοτρόφο γιατί πήγε να ξεγεννήσει προβατίνες

  Με ανακοίνωσή του, το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, καταδικάζει το περιστατικό σχετικά με πρόστιμο που επέβαλε αστυνομικός σε κτηνοτρόφο ο οποίος ξεγεννούσε πρόβατα το βράδυ

  Αναλυτικά η ανακοίνωση

  Η καταδίκη είναι ήπια έκφραση απέναντι στην αλητεία που έγινε από πλευράς αστυνομικών εναντίον ενός Έλληνα πολίτη κτηνοτρόφου στην περιοχή του Κιλκίς, ο οποίος ξεγεννούσε πρόβατα το βράδυ και όταν τελείωσε αργά από τον στάβλο, επέστρεφε στο σπίτι.

  Η αστυνομία του επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή κυκλοφορούσε αργά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Προφανώς οι αστυνομικοί έκαναν αξιολόγηση κατάστασης και εκτίμησαν ότι τα πρόβατα θα μπορούσαν να γεννήσουν νωρίτερα και με ρυθμό που θα επέτρεπε στον κτηνοτρόφο να επιστρέψει πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας. Το αίσθημα κοινωνικής υπηρεσίας και η νοημοσύνη τους έφταναν μέχρι εκεί;

  Αν και το ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε και έθεσε ενώπιον των ευθυνών του τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας με επιστολές όπως επίσης και την ομοσπονδία αστυνομικών ΠΟΑΣΥ από τον Απρίλιο (ακόμη περιμένουμε απάντηση), καλώντας τους να εξετάσουν τη νομιμότητα των διαταγών και εντολών που δέχονται από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία, προφανώς διότι είναι ξεκάθαρα παράνομες και δεν είναι σύμφωνες με την αρχή της αναλογικότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, ούτε ο Αρχηγός ούτε η ομοσπονδία αστυνομικών προχώρησαν σε αυτή την υποχρέωση που έχουν κάθε αστυνομικοί στρατιωτικοί και γενικά οι υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας μετά από την δικτατορία.

  Αυτό ισχύει για να μην παπαγαλίζουν την καραμέλα “εκτελούσα διαταγές” όπως επί δικτατορίας. Κάθε αστυνομικός έχει υποχρέωση να έχει γνώση διαδικασίας ελέγχου νομιμότητας και νοητικής διεργασίας αυτού του ελέγχου διαταγών σε κάθε περίπτωση που δέχεται οποιαδήποτε διαταγή. Το ΑΚΚΕΛ έχει στείλει τις σχετικές επιστολές σε όλες τις περιφερειακές διοικήσεις της αστυνομίας όλης της Ελλάδας, συνεπώς έχουν φτάσει και στην περιοχή του Κιλκίς.

  Τους κανονισμούς και τη διαβεβαίωση που έδωσε κάθε αστυνομικός στην κοινωνία όταν αναλάμβανε καθήκοντα φαίνεται ότι τους έχουν πετάξει στα σκουπίδια, προφανώς διότι … “εκτελούν διαταγές”.

  Πηγή: tilestwra.com  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK