Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού στην Π.Ε. Μεσσηνίας

  Ομόφωνα ενέκρινε το αρχικό πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για τον φετινό χρόνο η Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Π.Ε. Μεσσηνίας, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 31 Μαρτίου

  Η αρχική έγκριση περιλαμβάνει 21 έργα με συνολικό κόστος 58.122,79 ευρώ και συγκεκριμένα, α) για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας 7 αρδευτικά με συνολική πίστωση 17.433,51 ευρώ και 3 κτηνοτροφικά με συνολική πίστωση 5.767,13 ευρώ και β) για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας 10 αρδευτικά με συνολική πίστωση 33.060,35 ευρώ (από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και ένα κτηνοτροφικό 1.861,80 ευρώ (από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

  Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), έχει προϋπολογισμό 241.500 ευρώ και επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.

  Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι κατόπιν αιτήματός τους, μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν γεωτρήσεις, πηγάδια, αρδευτικές διώρυγες, παραποτάμια αντλιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια.

  Το πρόγραμμα υλοποιείται με συγχρηματοδότηση των εμπλεκομένων φορέων, με τους ενδιαφερόμενους αγρότες να συμμετέχουν οικονομικά σε ποσοστό 25% του έργου εξηλεκτρισμού, τον ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 50% και την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε ποσοστό 25%.

  Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής παρέμβασης.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK