Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ποιος είναι ο Καπουτζίδης; Έχω άλλη προσέγγιση ως οικογενειάρχης

  Μιλώντας στις κάμερες έξω από τον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Κούγιας καταφέρθηκε κατά του συνάδελφού του Γιάννη Βλάχου, δικαστών, εισαγγελέων, ανακριτών, των Μέσων, του Γιώργου Καπουτζίδη και του Λάκη Λαζόπουλου.

  Λίγο πριν μπει στο κτίριο του Αρείου Πάγου, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έκανε μια στάση για να απαντήσει στα ερωτήματα των ρεπόρτερ που τον περίμεναν.

  Είπε ο Αλέξης Κούγιας: «Οι συνεργάτες μου καταθέτουν στο Πρωτόκολλο της εισαγγελίας και του Αρείου Πάγου τις τρεις αναφορές οι οποίες ζητούν τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προανάκριση εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη, της κυρίας ανακριτού που διεξάγει την τακτική ανάκριση και των τριών δικαστών που εξέδωσαν το απορριπτικό βούλευμα επί της ενστάσεως ακυρότητας της ποινικής διώξεως και το ένταλμα σύλληψης.

  »Ο λόγος που για πρώτη φορά στην καριέρα μου προβαίνω σε αυτή την ενέργεια είναι ένας και μοναδικός: Δεν είμαι αυτός που διδάξει τους δικαστές το καθήκον τους. Είμαι ο τελευταίος που μπορώ να το κάνω.

  »Όμως η υπόθεση Λιγνάδη είναι μια υπόθεση πρωτοφανής στα δικαστικά δεδομένα της Ελλάδος. Όλα αυτά τα χρόνια είχα και έχω αυτή την φιλοσοφία που ελπίζω να την έχω αρκετά χρόνια ακόμα: Ότι είμαι ο δικηγόρος και όπως και οι συνάδελφοί μου βοηθών την δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις.

  »Η ποινική δικαιοσύνη και η ποινική δίκη είναι ίσως οι πλέον ενδιαφέρουσες στον τρόπο απονομής του δικαίου και στην διατράνωση της κοινωνικής ειρήνης σε μια δημοκρατική χώρα.

  »Όμως η ποινική δίκη, επειδή έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική αποδοκιμασία όπως εκφράζεται μέσω των δικαστών των εγκληματιών και έχει ως ποινική κύρωση ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ζωής ενός ανθρώπου και του τρόπου που επιθυμούμε να ζούμε -εκτός του δικαιώματος στη ζωή, το σημαντικότερο είναι το δικαίωμα στην ελευθερία- το να καταδικάζεις κάποιον πρόωρα να περάσει έστω και ένα πολύ μικρό διάστημα της ζωής του στη φυλακή που για μένα είναι, μετά την ανίατη ασθένεια για τις συνθήκες που βιώνει ένα άνθρωπος μέσα από αυτήν, οι εισαγγελείς, η ανακριτής και το συμβούλιο, έχω φέρει εδώ για να τα δουν και να τα αξιολογήσουν αυτοί που κατά τον νόμο είναι και οι υποχρεωμένοι και έχουν το δικαίωμα

  Απαντώντας στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο συνάδελφός του κύριος Βλάχος φέρεται ότι προσκόμισε στην εισαγγελία ένα κατάλογο με νέους μάρτυρες που καταγγέλλουν και αυτοί τον κύριο Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίησης, ο γνωστός ποινικολόγος απάντησε:

  «Ο κύριος Βλάχος στην υπόθεση αυτή δεν είναι δικηγόρος. Είναι μάρτυρας γιατί ο εντολέας του δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και εμφανίζεται ο κύριος Βλάχος. Επιτρέψτε μου να το πω αυτό, αυτό δεν τιμά τον δικηγόρο. Ειδικά το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Είναι ουσιαστικά μάρτυρας στην υπόθεση αυτή σαν να είναι προσωπική του υπόθεση. Ο εντολέας του είναι στη Σουηδία. Δεν τον έχουμε δει ποτέ να τον αξιολογήσουμε. Δεν τον αξιολογήσει ποτέ και η δικαιοσύνη. Με τον κύριο Βλάχο δεν είχα ποτέ καμία αντιδικία. Πρέπει να είναι επαρκής συνάδελφος για να τον εμπιστεύονται».

  Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας ανέλυσε τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει τις επόμενες ημέρες. «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο εντολέας μου μου έχει δώσει εντολή για συγκεκριμένες ενέργειες. Η πρώτη είναι σήμερα. Η επόμενη είναι το ΕΣΡ. Και για τις εκπομπές ανεξαρτήτως ποιος τις παρουσιάζει και για τα κανάλια και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και για τα σάιτς. Ο εντολέας μου μου έχει πει να απευθυνθώ στο ΕΣΡ, το οποίο θα αξιολογήσει αν πραγματικά καταρρακώθηκε το τεκμήριο αθωότητας ή και τα δικαιώματα του κατηγορούμενου».

  Τέλος, αναφερόμενος στον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά από την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του για τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο ποινικολόγος απάντησε: «Ποιος είναι αυτός για να ασχοληθώ πλέον σοβαρά μαζί του; Έχω μια διαφορετική κοινωνιολογική προσέγγιση και ως άνθρωπος και ως οικογενειάρχης. Ο κύριος Καπουτζίδης έκανε μία ανάρτηση με μία φωτογραφία μου η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρουν γιατί κάποιοι μία δυσφήμισή μου από τον Λαζόπουλο και έναν τραυματισμό μου από μπράβους που υπάρχει σχετική δικογραφία -και αυτό θα το αντιμετωπίσει το δικαστήριο- το παρουσίασαν ως «τακουνιά». Κι αυτή είναι μια πραγματικά δυσφημιστικότατη άποψη την οποία χρόνια διαρρέει ο Λαζόπουλος και η παρέα του. Την φωτογραφία αυτή ανήρτησε ο κύριος Καπουτζίδης για να διακωμωδήσει εμάς τους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει έναν ΄΄άλλο τρόπο να ζούμε τη ζωή μας από την ομοφυλοφιλία, έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο να επιλέγουμε τον ερωτικό μας σύντροφό, έχουμε διαφορετικό τρόπο να κάνουμε οικογένεια, έχουμε διαφορετικό τρόπο να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας κι αυτό που έχω να πω στον κύριο Καπουτζίδη είναι ότι, απ΄ ό,τι λένε, είναι καλός καλλιτέχνης, δεν το έχω δει ποτέ μου, τυχαία ένα Σάββατο σε μια εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου τον είδα αυτόν να κοιτάζεται με τον ερωτικό του σύντροφο, να αφιερώνουν τραγούδια και να διατυμπανίζουν έναν άλλο τρόπο ζωής που εμένα δεν με εκφράζει, έβαλα τα παιδιά μου να κοιμηθούν, άλλαξα κανάλι και αυτό ήταν όλο.

  Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις Κούγια:

  Πηγή: ieidiseis.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK