Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Παρίσι 2024: Η ΔΟΕ, οι Ολλανδοί και η συμμετοχή του καταδικασμένου βιαστή στο μπιτς βόλεϊ

  Η ΔΟΕ τόνισε ότι δεν είχε κανένα ρόλο στην απόφαση του ολλανδικού βόλεϊ να επιλέξει έναν καταδικασμένο βιαστή για τους Αγώνες του Παρισιού, μια επιλογή που επικρίθηκε από μια ομάδα υπεράσπισης των γυναικών στον αθλητισμό.

  Ο Στίβεν φαν ντε Φέλντε καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση στη Βρετανία το 2016 μετά τον βιασμό ενός 21 ετών κοριτσιού δύο χρόνια νωρίτερα, όταν ήταν 19 ετών.

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Αφού εξέτισε μέρος της ποινής του εκεί, μεταφέρθηκε στην Ολλανδία και η ποινή του προσαρμόστηκε στα πρότυπα του ολλανδικού δικαίου.

  Ο Φαν ντε Φέλντε αγωνίζεται ξανά στο μπιτς βόλεϊ από το 2017 και επιλέχθηκε τον περασμένο μήνα στην Ολλανδική Ολυμπιακή ομάδα.

  «Ο διορισμός των μεμονωμένων μελών της ομάδας, μετά την πρόκριση στον αγωνιστικό χώρο, είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε αντίστοιχης εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Ορισμένοι αθλητές και ομάδες δικαιωμάτων έχουν αντιταχθεί στην παρουσία του Φαν νε Φέλντε στους Αγώνες:

  «Η παρουσία του Φαν ντε Φέλντε στην ολλανδική Ολυμπιακή ομάδα δεν δείχνει κανένα σεβασμό και ακυρώνει τον επιζώντα των εγκλημάτων του», δήλωσε η Κέιτ Σίρι, συνιδρύτρια και διευθύντρια της «Kyniska Advocacy» που εργάζεται για την προστασία και τον σεβασμό των γυναικών στον αθλητισμό.

  «Η συμμετοχή του στέλνει ένα μήνυμα σε όλους ότι η αθλητική ανδρεία υπερτερεί του εγκλήματος».

  Ο Φαν ντε Φέλντε έχει την υποστήριξη της ομοσπονδίας βόλεϊ της χώρας του (Nevobo) και της εθνικής Ολυμπιακής επιτροπής.

  «Πριν ο ίδιος εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στο μπιτς βόλεϊ εκείνη την εποχή, μιλήσαμε εκτενώς μαζί του αλλά και με την NOC… μεταξύ άλλων», δήλωσε ο Μισέλ Εβαραέρτ, γενικός γραμματέας της Nevobo.

  «Στηρίζουμε πλήρως τον ίδιο και τη συμμετοχή του στο Παρίσι», πρόσθεσε.

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK