Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Παράταση ως τις 30 Απριλίου στους Δήμους, για υποβολή προτάσεων μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης»

  Σε παράταση ως τις 30 Απριλίου στους Δήμους, για υποβολή προτάσεων μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης», προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών , όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δ.σ. της Ένωσης

  Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι η παράταση αυτή ήταν αίτημα της αυτοδιοίκησης, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστεί να δοθεί ένας επιπλέον μήνας, προκειμένου οι Δήμοι να έχουν το χρονικό περιθώριο όχι μόνον να καταθέσουν νέες προτάσεις, αλλά και να επικαιροποιήσουν κι αυτές που έχουν ήδη υποβληθεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι θα μπει πλαφόν στο όριο χρηματοδότησης κάθε Δήμου, προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν όλοι από το πρόγραμμα, χωρίς αποκλεισμούς.

  Παράλληλα τόνισε ότι «Χρειάζεται ορθολογική κατανομή των χρημάτων του προγράμματος ανάμεσα στους αστικούς και επαρχιακούς Δήμους. Οι επαρχιακοί Δήμοι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας, σε σχέση με έναν Δήμο του κέντρου. Το «Α. Τρίτσης» είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί θα αποφέρει τεράστια οφέλη στις τοπικές κοινωνίες όλης της χώρας. Πρέπει να τρέξουμε και να μην αφήσουμε να χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις πόλεις και τα χωριά μας και κατ’ επέκταση τη ζωή των συμπολιτών μας».

  Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας Να μην μείνει αδιάθετο ούτε ευρώ από τα 2,5 δις του προγράμματος

  Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας επισήμανε ότι το Α. Τρίτσης είναι ένα εμβληματικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου μπορούν όλοι οι Δήμοι να εκτελέσουν σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα των δήμων και ταυτόχρονα θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στη χώρα. Με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν μετά από την  υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΤΕπ, τη θέσπιση πλαφόν ανά Δήμο και την χρονική παράταση που δίνεται στους Δήμους να εντάξουν νέα έργα, είναι στο χέρι όλων να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα 2,5 δις ευρώ που είναι διαθέσιμα.

  Έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων με 50 εκ. ευρώ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid-19

  Η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει από το Υπ. Εσωτερικών την καταβολή έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε θετικά η κυβέρνηση, διαθέτοντας 50 εκ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε όλους τους Δήμους βάση δύο κριτηρίων, του ύψους των ΚΑΠ που λαμβάνουν καθώς και των πραγματικών απωλειών ή έκτακτων δαπανών που καταβάλλουν, λόγω του covid. Τα χρήματα έχουν δοθεί από το Υπ. Οικονομικών κι περιέλθει στο Υπ. Εσωτερικών, ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει η εκταμίευσή τους προς τους Δήμους.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK