Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
spot_imgspot_img
More

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη Το 1960 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία «Για σένα την αγάπη μου»

    Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη. Η κηδεία της θα γίνει το Σαββάτο 30/1/ στις 10:30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. Έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

    Διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

    Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

    Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος:

    “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

    “Συνάντησα εξαιρετικούς ανθρώπους, έχω εισπράξει χαρές και χειροκρότημα, αλλά και εγώ έχω δώσει. Παίρνουμε και δίνουμε χαρές.” είχε αναφέρει για το θέατρο.

    Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.

    Φιλμογραφία:

    Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)
    Ο Μεγαλέξανδρος (1980)
    Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]
    Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]
    Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]
    Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]
    Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]
    Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
    Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]
    Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]
    Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
    Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]
    Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]
    Η υπέροχη οπτασία (1962)
    Η απολύτρωση (1961)
    Άτλας (1961)
    Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα]
    Η λίμνη των στεναγμών (1959)
    “Με έχουν θίξει οι συνθήκες της ζωής μου. Πέρασα στιγμές οικονομικής δυσπραγίας”. “Δεν μπορούσα να είμαι επιλεκτική. Πήγαινα σε δουλειές για τα χρήματα ώστε να επιβιώνω αξιοπρεπώς. Παντρεύτηκα νωρίς, χώρισα νωρίς και δεν ήταν τόσο εύκολα για μένα τα πράγματα. Υπήρξα μαμμόθρεφτο και έπρεπε να το αποτινάξω από πάνω μου αυτό”, είχε αναφέρει σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις.

    Πηγή: mixanitouxronou.gr



    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_img

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK