Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Πάσχα με μπλόκα και ελέγχους για να μη φύγει κανείς Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

  Μπλόκα παντού και έλεγχοι ακόμη και εκ των υστέρων για να μην… περάσει «κουνούπι» τα σύνορα των νομών. Λεπτομέρειες για την περίοδο μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ανακοινώνει αύριο (23.04.2021) ο Νίκος Χαρδαλιάς.

  Η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα δυσαρέστησε πολλούς. Και οι πληροφορίες πως πολλοί έχουν φροντίσει να φύγουν ήδη για τα χωριά τους εκμεταλλευόμενοι τους μειωμένους ελέγχους δεν πέρασαν… απαρατήρητες.

  «Δεν θα περάσει κουνούπι» εκτός των… τειχών των αστικών κέντρων. Αυτή είναι η «ιδέα» ενόψει του Πάσχα, που φέτος λόγω κορονοϊού δεν θα γίνει στο χωριό αλλά στην πόλη, με την Ανάσταση στις 21:00 και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00.

  Και για να είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγει κανείς από τις πόλεις και άρα θα περιοριστεί το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στην επαρχία, οι αρμόδιοι καταστρώνουν ήδη τα σχέδιά τους, που προβλέπουν αυστηρότατους ελέγχους στις εξόδους, ακόμη και για εκείνους που έχουν άδεια μετακίνησης εκτός νομού.

  Τα μέτρα αποτροπής θα υπάρχουν παντού και θα ξεκινήσουν όχι τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά από το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Όπως και τα μπλόκα, που θα είναι επίσης… παντού και θα ελέγχονται ακόμη και οι κατ’ εξαίρεσιν μετακινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εικονικές βεβαιώσεις. Κι αν βρεθούν, οι αρμόδιοι προειδοποιούν πως οι ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης επιφέρουν ποινικές ευθύνες.

  Σημειώνεται δε ότι ο σχεδιασμός είναι έλεγχοι σε όσους μετακινηθούν εκτός του νομού της πρώτης κατοικίας θα γίνονται και εκ των υστέρων!

  Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ξεκινά στις 21:00 αλλά στις 22:00, ενώ οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα μεταφερθούν νωρίτερα.

  Πηγή: newsit.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK