Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ο Επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης Πρόεδρος του “ΕΛΠΙΣ”

  Ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας

  Κατάγεται από τη Μηλίτσα Δήμου Μεσσήνης του Νομού Μεσσηνίας.

  Γεννήθηκε το 1960 στη Νιγρίτα Σερρών όπου έλαβε και τη στοιχειώδη εκπαίδευση.

  Η οικογένεια του μετακινήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Πρότυπης Ευαγγελικής Σχολής Ν.Σμύρνης.

  Συναντήσεις με μέλη της Μεσσηνιακής Ομογένειας του Σικάγο.

  Εισήχθη και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε υποτροφία από την Ιατρική Σχολή του Mount Sinai στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου και φοίτησε μέρος των σπουδών του.

  Εκπόνησε και έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος.

  Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών ως καταδρομέας ιατρός και την υπηρεσία υπαίθρου στο αγροτικό ιατρείο Προυσσού Ευρυτανίας.

  Έλαβε τον τίτλο του ειδικού παθολόγου μετά από ειδίκευση στον Ευαγγελισμό και διετέλεσε fellow στην ενδοκρινολογία στη Mayo Clinic στο Rochester της Minnesota των ΗΠΑ.

  Eκπρόσωπος των Ελλήνων Παθολόγων στην Ένωση Ευρωπαίων Ιατρών στις Βρυξέλλες

  Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό συμμετείχε σε σημαντικά ερευνητικά προγράμματα και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ανέπτυξε ένα εξειδικευμένο ερευνητικό εργαστήριο στο Αττικό νοσοκομείο.

  Το ερευνητικό του έργο είναι σημαντικό και πρωτοποριακό με αρκετά διεθνή και πανελλήνια βραβεία.

  Έχει εκλεγεί για 4 συνεχόμενες θητείες ως Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας αλλά και του Επιστημονικού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο Αττικόν και εξελέγη στη συνέχεια για 3 θητείες με ευρεία αποδοχή και υπηρέτησε ως

  Εκπρόσωπος των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου (530 ιατροί Πανεπιστημιακοί, ΕΣΥ, Ειδικευόμενοι).

  Το 2002 εξελέγη Λέκτορας και στη συνέχεια Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν.

  Από τις διαλέξεις στις Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ημερίδες για τον σακχαρώδη διαβήτη

  Έχει εκτός των άλλων εξειδικευθεί στον σακχαρώδη διαβήτη, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, είναι μέλος πολλών Εθνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών, έχει διατελέσει μέλος πολλών Οργανωτικών επιτροπών σε Πανελλήνια και Διεθνή ιατρικά Συνέδρια και έχει διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε σημαντικό αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Ήταν Μέλος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής των ερευνητικών επιχορηγήσεων της Κυβέρνησης της Δανίας για το 2011.

  Στο μη Ακαδημαϊκό του έργο σημειώνεται ότι εκτός από εκλεγμένο μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Επιστημονικών Εταιρειών υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας , ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και ως Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπεύθυνος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος.

  Έχει επίσης εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής (4 θητείες) όπου υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος.

  Έχει εκλεγεί σε 3 συνεχείς θητείες ως εκπρόσωπος του Τομέα Παθολογίας στην Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

  Στις αρχαιρεσίες των Ιατρικών Συλλόγων τον Οκτώβριο 2014 εξελέγη εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (με τα ψηφοδέλτιο Μ.Βλασταράκου).

  Τον Μάρτιο του 2015 εξελέγη Μέλος στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών (πρώτος σε σταυροδοσία) και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

  Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες των Ιατρικών Συλλόγων εξελέγη και πάλι εκλέκτορας του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. .  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK