Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη αναβαθμίζει τα σχολεία της πόλης

  Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη αναβαθμίζει τα σχολεία της πόλης όλων των βαθμίδων με μια σειρά από παρεμβάσεις

  Οι υπηρεσίες του Δήμου με εντατικούς ρυθμούς ολοκλήρωσαν εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανακαίνισης των σχολείων προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

  Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει μεταξύ άλλων

  «Το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του COVID-19 έγινε ευκαιρία για να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις  προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η εξασφάλιση κονδυλίων για τις  ανάγκες των σχολείων συνιστά για εμάς ζήτημα μείζονος σημασίας. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας. Ήδη  σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζουμε μια σειρά έργων ενώ έχουν  δρομολογηθεί άλλα δυο προγράμματα που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις συντήρησης και ανακαίνισης».

  Πιο συγκεκριμένα σε 16 Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού σχολείου) σύμφωνα με τις κτιριακές ανάγκες του κάθε σχολείου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες αναμορφώσεις και επισκευές δαπέδων, ανακατασκευή τουαλετών και βρυσών, τοποθέτηση νέων χλοοταπήτων και παγκακιών, κλιματιστικών και σκέπαστρων σκίασης σε προαύλια, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών εξωτερικών χώρων και περιφράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των Δημοτικών σχολείων αναβαθμίστηκε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop.

  Όσον αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε 3 Λύκεια και 7 γυμνάσια της Νίκαιας καθώς και στο 1-2ο γυμνάσιο Αγ.Ι. Ρέντη ολοκληρώθηκαν και προχωρούν εργασίες προσαρμοσμένες στις ελλείψεις και φθορές της κάθε σχολικής μονάδας. Μεταξύ άλλων οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι εγκατάσταση πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, ενίσχυση με ειδικά dexion βιβλιοθηκών, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων,  ελαιοχρωματισμοί και επισκευές σε προαύλιους χώρους και νιπτήρες  λόγω βανδαλισμών.

     Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK