Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ο Ένκε Φεζολλάρι πάει το «Democracy» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης -Αποκλειστικό

  Η παράσταση που κέρδισε το κοινό θα παίξει αύριο για τελευταία φορά στο θέατρο Σταθμός και μετά αλλάζει στέγη.

  Της Νάντιας Ρηγάτου

  Αν δεν προλάβατε να δείτε την παράσταση “Democracy” που φωτίζει από όλες τις πλευρές την Δημοκρατία σας ενημερώνω πρώτη ότι από τις 11 Δεκεμβρίου θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

  Μια πορεία αναζήτησης της Δημοκρατίας ανά τους αιώνες  που φτάνει έως και σήμερα και με όχημα τον ωραιότερο λόγο της αρχαιότητας, τον Επιτάφιο του Περικλή όπως τον κατέγραψε ο Θουκυδίδης στον Πελοποννησιακό πόλεμο η παράσταση αυτή κινείται ανάμεσα στο mocument/document και στο «θέατρο μέσα στο θέατρο.

  Η διαδρομή ακολουθεί τις παρυφές της  ιστορίας, τα γεγονότα παρατάσσονται συνειρμικά, χωρίς χρονική ακολουθία.

  Οι αφηγήσεις  των ηθοποιών εκκινούν από προσωπικά βιώματα, συμπλέκονται με ηχητικά ντοκουμέντα, κείμενα, κατηχήσεις ινστρουκτόρων, παραγγέλματα, διαγγέλματα, επιταφίους, επαίνους, παραβολές και παραμύθια.

  Οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν όχι μόνο τον Περικλή(αλλά και άλλους σημαντικούς ηγέτες) αλλά ταυτόχρονα αρθρώνουν την δίκη τους φωνή απέναντι στην Δημοκρατία, στις αξίες της και μας καλούν μέσα από την δίκη τους οπτική και ταυτότητα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον Πολιτικό λόγο και τον μηχανισμό αυτό που ονομάζουμε Κράτος.

  Παίζουν : Βάνα Πεφάνη, Vefi Redhi, Χρήστος Καρασαββίδης και Ένκε Φεζολλάρι

  News247

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK