Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οριστικό! Αυτή είναι η γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες Belh@rra

  Πανίσχυρα τα γαλλικά πλοία, αλλά με… αδυναμίες η πρόταση του Παρισιού. Κατασκευή 3 από τις 4 φρεγάτες στην Ελλάδα και αναβάθμιση των ΜΕΚΟ. Προβληματισμός για την ενδιάμεση λύση.

  Παρουσία του αντιπροέδρου της εταιρείας Naval Group, παρουσιάστηκε σήμερα (13.04) στην γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, η πρότασή της Γαλλίας για την αγορά 4 καινούργιων φρεγατών Belh@rra από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

  H πρόταση περιλαμβάνει 4 φρεγάτες FDI Belh@rra ειδικά διαμορφωμένες για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με τις 3 από αυτές να κατασκευάζονται σε ελληνικά ναυπηγεία και μία σε γαλλικά.

  Σύμφωνα με τους Γάλλους η πρώτη φρεγάτα θα είναι έτοιμη σε υπηρεσία μέχρι το 2025, ενώ οι άλλες τρεις θα έχουν ημερομηνίες παράδοσης το 2027, το 2028 και το 2029..

  Ως ενδιάμεση λύση, οι Γάλλοι προτείνουν την δωρεάν παραχώρηση δύο εν ενεργεία φρεγατών του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για την αντιαεροπορική φρεγάτα AAW Jean Bart και την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα ASW Latouche-Treville, οι οποίες προτείνεται να παραδοθούν στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του 2022.

  Η φρεγάτα Jean Bart έχει ως βασική αποστολή την αντιαεροπορική δράση, υποστηρίζοντας τη ναυτική αεροπορία με πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου αεροπλανοφόρου και πιθανώς εμπορικών πλοίων.

  Η φρεγάτα Latouche-Treville έχει ως βασική αποστολή την ανθυποβρυχιακή δράση σε ανοιχτή θάλασσα και την προστασία μονάδων υψηλής αξίας.

  Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των 4 φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (Ψαρά, Σαλαμίς, Ύδρα, Σπέτσαι), η γαλλική πρόταση αναφέρει ότι θα την αναλάβει η εταιρεία Thales και θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικά ναυπηγεία.

  Τα στελέχη της ελεγχόμενης από το γαλλικό δημόσιο Naval Group δεν αποκάλυψαν το κόστος που θα απαιτηθεί για την αγορά των τεσσάρων νέων φρεγατών τύπου FDI (ή Belh@rra), διευκρίνισαν όμως ότι η πρόταση περιλαμβάνει τον οπλισμό των νέων πλοίων και το Follow On Support.

  Πηγή: newsbomb.gr  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK