Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά σε συνεργασία με τον Δήμο ΑσπροπύργουΟλοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου

  Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου , υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που διοργανώθηκε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

  Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

  Στη πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση συζητήθηκε το θέμα «ΚΑΠΝΙΣΜΑ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο τέλος της παρουσίασης, η συζήτηση του κ. Χατζή με τους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με τη θεματολογία που παρουσιάστηκε.

  Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι το «ΑΛΚΟΟΛ», ενώ οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τρίτη Δευτέρα του μήνα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των 7 θεμάτων.

  Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη δήλωσε «Η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τους εμβολιασμούς των εφήβων, καθώς και άλλα φλέγοντα ζητήματα, θα βοηθήσουν σημαντικά γονείς και εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Σήμερα, με μεγάλη χαρά, εγκαινιάζουμε το νέο πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ με τίτλο “ΕΠΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ”. Θεωρώ και τις επτά θεματικές ενότητες του προγράμματος εξαιρετικά σημαντικές, καθώς η ενημέρωση είναι υποχρέωση όλων μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ισχυρούς χαρακτήρες, παιδιά που πιστεύουν στον εαυτό τους, και που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας».

  Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε «Το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα του Δικτύου μας αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων για θέματα πρόληψης υγείας των παιδιών. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα καθώς και η στήριξή τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

  Το πρόγραμμα παρακολούθησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας κ. Ιωάννα Μαλιάτση, καθώς και στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ.  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK