Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οι εννέα “κόκκινες περιοχές” – Τι είπε ο Υπουργός Υγείας

  Οι εννέα “κόκκινες περιοχές” λόγω κορονοϊού τις επτά τελευταίες ημέρες , στις οποίες αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι οι περιφερειακές ενότητες

  Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Φλώρινας, ενώ την ανησυχία του εξέφρασε και για την Δυτική Αττική

  Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά καθώς οι εισαγωγές είναι περίπου ίσες με τις εξαγωγές.

  Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενδεικτικά στη Θεσσαλονίκη είναι στο 91%, ενώ πανελλαδικά ανέρχεται στο 83% και στην Αττική το 77%. Μάλιστα, ο μέσος όρος νοσηλείας στις ΜΕΘ είναι οι 15 ημέρες και της διασωλήνωσης οι 10 ημέρες.

  Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρείχε στον υπουργό ο κ. Τσιόδρας, η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες μεταξύ 40 και 64 ετών.

  Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας διερωτήθηκε πώς προτεραιοποιούμε την ανάγκη μας να περάσουμε Χριστούγεννα με χαλάρωση των μέτρων σε σχέση με τα αυξημένα κρούσματα, την πίεση στο σύστημα υγείας και υπό την σκέψη ότι παραμένει υψηλά ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων.

  «Είμαστε μία κοινωνία αλληλεγγύης; Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ερώτημα είναι σκληρό και απλό «πού νοσηλεύεται κανείς τους συμπολίτες αν και εφόσον ξανά αυξηθούν τα κρούσματα μετά από μία χαλάρωση;».

  Συνέχισε «Θα αντέξουμε και θα στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας ή θα συμπεριφερθούμε ανεύθυνα και θα κοιτάξουμε μόνο ο καθένας τον εαυτό του. Το λέω με μεγάλο σεβασμό στην αγωνία της αγοράς, του κόσμου».

   

     Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK