Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω

  Ουσιαστική παρέμβαση, οριζόντια ενίσχυση για όλους και με μεγάλο χρονικό ορίζοντα θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

  «Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω»

  Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι «από την ώρα που θα ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις και από τον Ιούνιο που θα ισχύουν δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος τέσσερις και πέντε φορές πάνω, κάτι που κυρίως αντιμετώπισαν οι καταναλώσεις από 300 kWh και πάνω, συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων κλπ».

  Μάλιστα υποστήριξε ότι «τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο».

  Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος. Κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

  «Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει εθνικό σχέδιο ενίσχυσης»

  «Είμαστε έτοιμοι για μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα κάνει τρία πράγματα. Επί της ουσίας θα δουν και οι επιχειρήσεις αυτή την ουσιαστική ενίσχυση και μάλιστα κάποιες επιχειρήσεις και πιο αναδρομικά σε ό,τι αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεύτερον προφανώς και θα ισχύσουν τα μέτρα αυτά και τον Μάιο και τρίτον και πιο σημαντικό θα ανακοινώσει σύντομα ο πρωθυπουργός μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση, ένα εθνικό σχέδιο ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στην Ευρώπη, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στην τιμή του ρεύματος που θα πληρώνει ο πολίτης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ερωτώμενος για την επιστολή του πρωθυπουργού προς την Κομισιόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η Ευρώπη καθυστερεί, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλοι θέλουμε γρήγορες αποφάσεις αλλά εκεί υπάρχει καθυστέρηση. Γι αυτό τι έρχεται και λέει ο πρωθυπουργός; Λέει ότι με βάση τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, με βάση την απόδοση της οικονομίας και την καθαρή εικόνα που έχουμε τώρα, θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση, που θα οδηγήσει τον κόσμο στο να πληρώνει το ρεύμα φθηνότερα απ’ ό,τι το πληρώνει σήμερα. Η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια αγορά με πάρα πολλές στρεβλώσεις και πάρα πολύ περίπλοκη».

  «Η ενίσχυση θα είναι οριζόντια και για όλους»

  Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση θα είναι οριζόντια. Θα είναι για όλους και ενώ η πρώτη φάση της βοήθειας επικεντρώθηκε στους πιο αδύναμους και σ’ αυτούς που ήταν μέχρι τις 300 kWh, η πραγματικότητα είναι ότι οι καταναλωτές πάνω από τις 300 kWh μάτωσαν το προηγούμενο διάστημα και αυτό ερχόμαστε τώρα να το αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά».

  Σχετικά με το γιατί η παρέμβαση αυτή δεν γινόταν νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου είπε πως «η πραγματικότητα είναι ότι κανείς πρέπει να μελετά τις δυνατότητες και τον δημοσιονομικό χώρο που έχει, πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος και να σταθμίζει από πού θα βρίσκει τα χρήματα γιατί εδώ η ισορροπία είναι ευαίσθητη».

  Πηγή

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK