Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_imgspot_img
More

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ

  Να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας

  Να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

  Στην ανακοίνωση του αναφέρεται ότι για άλλη μια φορά, οι πρόσφατες βροχές και η έλλειψη των αναγκαίων έργων προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους της περιοχής «Καλυμπάκι», προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Χαριλάου Τρικούπη, που βρίσκεται μπροστά από το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας. Στις πρόσφατες βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας, όπως και στις προηγούμενες, ο δρόμος και πάλι πλημμύρισε σε σημείο που παρέσυρε κάδους απορριμμάτων.
  Αποτέλεσμα είναι, για άλλη μια φορά, να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας. Τα νερά κάλυψαν μέχρι και την αυλή, στην οποία έχει τοποθετηθεί το ειδικό κοντέινερ για την λήψη τεστ COVID-19 και την εξέταση των ασθενών με ύποπτα συμπτώματα. “, τονίζεται στην ανακοίνωση

  Ενώ όπως επισημαίνεται “Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν είχαν πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας αλλά και να είχαν, καθώς υπάρχει είσοδος και από το πίσω μέρος, εάν δεν έχει πλημμυρίσει και ο πίσω δρόμος, ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα μπορούσε να εξεταστεί. Όσον αφορά τα άτομα που χρειάζονται αναπηρικό αμαξίδιο για την μετακίνηση τους, η πρόσβαση είναι αδύνατη, αφού οι ράμπες είναι τοποθετημένες στην μπροστινή μεριά του Κέντρου Υγείας.
  Το πρόβλημα με τους πλημμυρισμένους δρόμους στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας διαιωνίζεται γιατί παρά τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, με ευθύνη όλων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, δεν έχουν γίνει τα αναγκαία έργα στην περιοχή.”

  Για να συνεχίσει η ανακοίνωση

  Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.

  Χαρακτηριστικό είναι ότι είναι κενές 7 οργανικές θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών και 4 οδοντιάτρων ενώ λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων όπως καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, πνευμονολόγοι, δερματολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ακτινολόγοι (κενές και οι 3 οργανικές θέσεις) και γιατροί εργασίας (κενές και οι 3 οργανικές θέσεις).

  Ιδιαίτερα η πρόσληψη γιατρών εργασίας είναι επείγουσα ανάγκη, λόγω των χιλιάδων εργαζομένων στις εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής.

  Κενές είναι και οι 6 οργανικές θέσεις παιδιάτρων στο 1ο Κέντρο Υγείας.

  Αντίστοιχα, είναι κενές 14 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 4 θέσεις μαιών, 5 θέσεις επισκεπτριών υγείας – ενώ το Κέντρο Υγείας πρόκειται να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο – 3 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 1 θέση διαιτολόγου και 2 θέσεις φυσικοθεραπευτών.

  Ταυτόχρονα, διατηρείται ο διαχωρισμός, αν και συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, μεταξύ 1ου Κέντρου Υγείας και 2ου Κέντρου Υγείας (ότι έχει απομείνει από την πρώην μονάδα του ΙΚΑ) που δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.

  Κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας καλύπτουν οι δώδεκα επικουρικοί εργαζόμενοι (2 νοσηλεύτριες, 1 μαία, 1 ψυχολόγος, 2 διοικητικοί, 2 καθαρίστριες και 4 φύλακες) και οι δύο εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ (1 στα εργαστήρια και 1 καθαρίστρια).

  Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε

  ► να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχής του Κέντρου Υγείας

  ► να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων το κέντρο Υγείας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

  ► να εξασφαλισθούν τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στο 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

  Βαρδαβάκης Μανώλης           Φεργάδη Αννα  Πηγή άρθρου

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_img

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK